DEV - SVMM
DEV - SVMM Foto Rinus van Denderen

DEV hard op weg naar kampioenschap

22 april 2018 om 11:10 Sport/sport

DOORN  In de thuiswedstrijd tegen streekgenoot SVMM uit Maarn, trok DEV na een moeizame eerste helft uiteindelijk aan het langste eind en boog binnen vijf minuten een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorspong en tevens eindstand. Voor de thuisploeg een stap dichterbij het naderende kampioenschap en voor de gasten uit Maarn een toch wel bittere pil in de strijd voor een mogelijke plaats in de nacompetitie die door deze nederlaag verder weg lijkt te zijn geraakt.

SVMM kende een goede start, was ook de meest 'agressieve' ploeg en kreeg in de tiende minuut loon naar werken door een treffer van vleugelspits Guido Kersbergen (0-1). Een domper voor thuisploeg DEV dat weliswaar voetballend over meer kwaliteit beschikte, maar zich voortdurend vastliep op de gesloten defensie van SVMM. Alhoewel DEV in de laatste fase van de eerste helft de druk opvoerde teneinde nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte te komen, bleef het bij een voor SVMM verdiende 0-1 ruststand.

Na aanvang van de tweede helft wist DEV binnen vijf minuten de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong door doelpunten van respectievelijk Simon Böhmer en de sterk spelende Marijn de Graaf. Alhoewel de thuisploeg in het tweede deel van deze derby over meer aanvalscapaciteit beschikte, bleef SVMM gevaarlijk en duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar in een spannende slotfase waarin voor beide ploegen tal van kansen verloren gingen, slaagde SVMM er niet meer in om de stand gelijk te trekken en is DEV hard op weg naar het kampioenschap in de zaterdag vierde klasse H.