FC Driebergen - Focus
FC Driebergen - Focus Foto Rinus van Denderen

FC Driebergen wederom onderuit

22 april 2018 om 09:38 Sport/sport

DRIEBERGEN In de strijd tegen rechtstreekse degradatie slaagde hekkensluiter FC Driebergen in de thuiswedstrijd tegen Maarssen er wederom niet in om punten te verzamelen. De 0-3 nederlaag was voor de gasten uit Maarssen verdiend te noemen, maar kwam bij de thuisploeg als een mokerslag binnen. Teammanager Hans van Vugt: ,,Ongelooflijk teleurstellend. Toch is en blijft de sfeer in de groep goed en gaan we er de laatste drie wedstrijden vol voor om rechtstreekse degradatie te voorkomen en ons in ieder geval te verzekeren van nacompetitievoetbal."

In een gelijk opgaande eerste helft waarin Maarssen net iets meer mogelijkheden wist te creëren en FC Driebergen weer een tweetal spelers onder 19 jaar in de gelederen had, , bleef het tot aan de rust bij een 0-0 tussenstand. Maar een onoplettendheid in de Driebergen defensie betekende kort na aanvang van de tweede helft de 0-1 achterstand. De thuisploeg die en schot van Kevin van Woudenberg in de 55e minuut op de lat uiteen zag spatten, kreeg twee minuten later weer de kous op de kop door een tweede treffer van Maarssen (0-2).

Een gevoelige tik voor Driebergen dat vervolgens een op een ging spelen en met vier spitsen probeerde de schade nog te herstellen. Maar in plaats daarvan was het in de 75e minuut over en uit voor de ploeg van trainer Wouter van den Berg en betekende een derde tegendoelpunt de genadeklap voor een zeker hard werkend FC Driebergen.