HDS heer en meester tegen Majella

15 april 2018 om 19:18 Sport/sport

LEERSUM In een zeer goede wedstrijd tegen Domstad Majella behaalde zondag vierdeklasser HDS een in alle opzichten dik verdiende 5-0 overwinning. Daarmee verstevigde de ploeg van trainer Jacco Kampert haar koppositie op de ranglijst. Van meet af aan klopte alles bij thuisploeg HDS. Vanuit een gedegen en gesloten organisatie en met veel tempo in de ploeg werden de gasten uit Utrecht ver teruggezet op eigen helft en was het al in de negende minuut raak door een doelpunt Wilco van Drie (1-0).

Nog geen tien minuten later was het weer prijs en werd een goed voorbereide actie van Rudy Hack bekwaam met het hoofd afgerond door Laurens van Dijk (2-0). Met een derde treffer van Olaf Vernooij werd er gerust met een comfortabele 3-0 voorsprong. Ook in het tweede deel een oppermachtig HDS, dat al in de 48e minuut een vierde treffer wist te produceren door Rudy Hack op voorgeven van 'man off the match' Bart Bruijne.

Een vijfde doelpunt in de slotfase (een werkelijk prachtig afstandsschot van Olaf Vernooij) betekende ook tevens de einduitslag in een wedstrijd waarin HDS heer en meester was en waar de eindscore gezien de vele mogelijkheden eigenlijk hoger had moeten uitvallen. Een toppartij van een homogeen spelend HDS dat weer een week dichterbij een mogelijke titel is gekomen, maar nog steeds de hete adem van directe concurrent in de nek voelt hijgen.