Nieuw artikel

8 april 2018 om 20:07 Sport/sport

DRIEBERGEN In de uitermate belangrijke wedstrijd tegen het eveneens in acuut degradatiegevaar verkerend Voorwaarts, leed hekkensluiter FC Driebergen een 3-2 nederlaag en daarmee kostbaar puntenverlies. Teammanager en interim assistent trainer Hans van Vugt: ,,Wat een deceptie. Een absolute domper voor het gehele team. Het team heeft er hard voor gewerkt, maar kreeg wederom geen loon naar werken. We zitten gewoonweg in de hoek waar de klappen vallen. Het zal moeilijk worden om in ieder geval nog de nacompetitie te bereiken. Toch blijven we positief en gaan we er de komende weken vol voor".

Alhoewel de zaterdag derdeklasser uit Driebergen een goede start kende en in het eerste deel van de wedstrijd ook het betere van het spel had, schoot thuisploeg Voorwaarts, geheel tegen de verhouding in,  in de tiende minuut de 1-0 binnen en hield die voorsprong ook vast tot het rustsignaal .

In de tweede helft kregen de Driebergenaren in de 57e minuut voor de tweede keer de kous op de kop en was een uitbraak van de Utrechtenaren voldoende voor de 2-0 voorsprong. Ondanks dat de wedstrijd geleidelijk aan grimmiger karakter kreeg, slaagde Driebergen er in de 83e minuut in om via Koen van Dijk de aansluitingstreffer te produceren (2-1). Na de gelijkmaker in de slotminuut (2-2), leek FCD een punt meer naar huis te kunnen nemen. Maar in een hectische eindfase waarin tal van gele en een rode kaart viel (Jelle Adema) en de arbiter de controle over de wedstrijd verloor, slaagde Voorwaarts er in om ver in de extra tijd de winnende treffer binnen te schieten (3-2). Domper compleet voor Driebergen dat vooralsnog hekkensluiter blijft in de derde klasse D.