Nieuw artikel

25 maart 2018 om 17:54 Sport/sport

LEERSUM Na een toch wel moeizame eerste helft behaalde zondag vierdeklasser HDS alsnog een eenvoudige 5-1 overwinning op DWSV uit Utrecht. Daarmee blijft de ploeg van trainer Jacco Kampert koploper in de vierde klasse H en lijkt hard op weg naar terugkeer in de derde klasse. In het eerste deel speelde de thuisploeg ver beneden het gewenste niveau en kreeg zelfs al in de 2e minuut een draai om de oren door een vroege treffer van de gasten uit Utrecht.

Na een vrij sober eerste half uur, belandde een afdraaiend en als voorzet bedoeld schot van Wilco van Drie via de paal achter de verbaasde DWSV doelman en was de wedstrijd eindelijk weer in evenwicht. Een door de DWSV goalie niet klemvaste bal kon even later door Olaf Vernooij fraai worden binnen getikt en betekende niet alleen de 2-1 voorsprong, maar tevens ook de ruststand.

In het tweede deel van de wedstrijd een beduidend beter spelend HDS, dat nu wel vanuit de organisatie speelde en derhalve in de 53e minuut dan ook loon naar werken kreeg door een treffer van Thijn de Voogd (3-1). Vanaf dat moment was het over en uit voor de Utrechtenaren die meer en meer achteruit werden gedwongen en in de 70e minuut een vierde doelpunt te verwerken kregen door invaller Ricardo van Boggelen. Een vijfde treffer kort voor tijd (penalty de Voogd, 5-1)) was de uiteindelijke beloning voor een in de tweede helft gedegen en homogeen spelend HDS.