Rudy Hack:  ,,Ik ben een vrij rustig persoon, tegen wie de jongens echt alles kunnen zeggen.''
Rudy Hack: ,,Ik ben een vrij rustig persoon, tegen wie de jongens echt alles kunnen zeggen.'' Jeroen van der Veer

'Altijd 200 procent geven'

24 maart 2018 om 10:06 Sport/sport

HEUVELRUG In de serie 'Even vragen aan' wordt aanvoerders van voetbalverenigingen uit de Utrechtse Heuvelrug het hemd van het lijf gevraagd. In de tweede aflevering is het de beurt aan Rudy Hack, aanvallende middenvelder van HDS.

Jeroen van der Veer

Rudy Hack is geboren op 2 maart 1984 en woont in Amerongen.

Bij welke clubs heb je gespeeld?: ,,Van mijn vierde tot 24ste bij HDS, daarna drie jaar bij GVVV en vervolgens weer bij HDS."

Welke eigenschappen zullen jouw teamgenoten het meest van jou waarderen ?: ,,Ik ben een vrij rustig persoon, tegen wie de jongens echt alles kunnen zeggen. Op voetbalgebied zit het nou eenmaal in mijn aard om altijd 200 procent te geven."

En welke wat minder?: ,,Ik wil nog wel eens eigenwijs zijn en in het heetst van de strijd soms uit mijn slof schieten."

Kun je ons eens meenemen naar de zondag, hoe ziet je wedstrijdvoorbereiding eruit?: ,,Op zaterdagavond verschilt dat. De ene keer heb ik een feestje, waarbij ik rij. De andere keer een avondje thuis, waarbij ik wel een paar biertjes drink. Maar er zijn ook zaterdagavonden dat ik moet werken. Dan drink ik geen druppel, maar lig wel laat in bed. Zondagochtend spreek ik standaard met onze grensrechter Chris Willemse om 10.45 uur af, om bij het tweede of derde te kijken."

In de kleedkamer wordt vaak muziek gedraaid. Wie kiest de nummers bij HDS?: ,,Martijn Bouw. Op het gebied van muziek heeft de jeugd het bij ons voor het zeggen. Geen idee waarom Martijn het heft in handen heeft genomen. Feit is wel dat de jonge gasten stuk voor stuk een slechte smaak hebben en het dus voor de oude garde af en toe behoorlijk afzien is met die herrie."

Welk nummer wordt gedraaid na een overwinning?: ,,Dat is 'De Kneu' van de Zware Jongens. Over slechte platen gesproken."

We gaan even dieper in op je teamgenoten. Welke kan wel eens een vriendin gebruiken?: ,,Thijn de Voogd, omdat hij dan misschien een keer wat rustiger en serieuzer wordt en dan degene die ik het meest gun; Benno van den Brink. Eentje die wel blaft, maar niet bijt."

Welke speler had hoger kunnen voetballen, als hij wat serieuzer was geweest?; ,,Chris Willemse. Ooit begenadigd talent in de jeugd. Verfijnde technicus met een fantastische 'daag me niet uit' mentaliteit."

Welke voetballer uit de regio had je graag in je team gehad?: ,,Zonder twijfel Niels Willemse. De grootste clown die ik in een team heb mee mogen maken."

Wie maakte tot nu toe het mooiste doelpunt van het seizoen?: ,,De jongens zullen het mij niet in dank afnemen, maar dat was ik toch echt zelf. In een die we met 1-8 wonnen, scoorde ik na een vlot lopende aanval, vanaf halverwege de helft van de tegenstander, met een lange lob over de keeper van 1 meter 12."

Wat is de naam van jullie groepsapp?: ,,Dat is 'HDS 2017/2018'. Moet ik hem nog uitleggen?"

Nee, dat begrijpen we wel. Ben jij daarin actief?: ,,Ik kies vooral mijn momenten. Er zijn parttime studenten die zich behoorlijk laten gelden. Een speler valt vooral op door de tijdstippen waarop hij het meest aanwezig is; zaterdag op zondagnacht rond een uurtje of 04.30 uur. Dat terwijl we zondag om 12.00 uur aanwezig moeten zijn. Moet wel gezegd worden dat deze man bijna nooit verzaakt."

Is deze persoon het lievelingetje van de trainer?: ,,Ik denk dat de meeste jongens zouden zeggen dat ik dat ben. Ik hoef maar een keer per week te trainen, in verband met mijn werk, maar sta wel iedere zondag basis."

Tegenover wie sta je niet graag op de eindpartij op de training?: ,,Dat zijn de gebroeders Vernooij. Fantastische voetballers, die je in duels vier keer tegenkomt."

En tegenover wie sta je wel graag?: ,,Dat is Thijn de Voogd. Daar kan je makkelijk bij in het koppie zitten."

Wie heeft de leukste spelersvrouw?: ,,Mag de vrouw van de trainer ook genoemd worden?"

Tot slot, wie is jullie favoriete supporter?: ,,Zonder heel veel mensen tekort te doen, want we hebben echt onwijs veel trouwe supporters, moet ik een man even uitlichten; onze rooie Bertus. Hij is al ruim zeventig, maar uit en thuis altijd aanwezig. Na de wedstrijd voorziet hij ons aan de biertafel van een, even lachwekkende als fanatieke preek over de afgelopen wedstrijd. Hierna worden de nodige kannen bier gesponsord en voert hij bij tijd en wijle zijn favoriete act op in een volle kantine; 'I want to break free'."

advertentie
advertentie