DEV niet ontevreden met puntendeling

18 maart 2018 om 12:18 Sport/sport

DOORN In de lastige uitwedstrijd tegen VVA Achterberg sleepte koploper in de zaterdag vierde klasse DEV er een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel uit. DEV trainer Michel van Aken: ,,Gezien de verhoudingen in het veld een terechte puntendeling, waar we tevreden mee moeten en kunnen zijn". Een beter voetballende Doornse formatie kreeg na tal van eigen mogelijkheden in de 25e minuut de kous op de kop door een treffer van thuisploeg Achterberg  (1-0). Maar met inzet een werklust werd die tegenvaller in de 35e minuut gecompenseerd door de gelijkmaker van Niek van Schaffelaar die vanaf de elfmeter stip raak schoot (1-1). Een voor beide ploegen acceptabele tussenstand.

In het tweede deel een wat moeilijker opererend DEV dat weliswaar kansen wist te creëren, maar daarbij niet tot scoren kwam. In de 80e minuut een curieus moment in dit treffen. Niet het moment dat Achterberg in de 80e minuut een strafschop kreeg toegewezen, maar wel het moment waarop spits Simon Böhmer, op dat moment op de plaats van de reguliere doelman Marcel Laros (uit het veld), deze inzet fraai wist te stoppen en daarmee de held van de dag bleek te zijn. Doordat DEV aanvaller Marijn de Graaf in de slotminuten nog een fraaie kans niet wist te verzilveren, bleef het bij een 1-1 gelijkspel en blijft de van Aken formatie koploper in de zaterdag vierde klasse H.