Isis van den Broek direct na behalen Nationale titel
Isis van den Broek direct na behalen Nationale titel KNLTB

Isis van den Broek wint derde Nationale titel tennis

12 augustus 2019 om 14:31 Sport/sport Deel je nieuws

De 13-jarige Isis van den Broek uit Driebergen-Rijsenburg won zaterdag 3 augustus haar derde Nationale tennis titel. De finale op de gravelbanen van het Tulip Tenniscentrum in Hilversum werd in twee sets met 6-4, 6-4 gewonnen. Twee jaar geleden won Isis onder 12 jaar zowel buiten als binnen en deze zomer jaar ging ze dus alvast met de titel onder 14 jaar naar huis. De nationale overdekte kampioenschappen vinden in december plaats. Isis van den Broek traint bij BK, de Doornse tennisacademie van Tjerk Bogtstra en Tom Kempers. MBM Sports uit Doorn verzorgt de conditietrainingen. Eerder deze zomer haalde ze de finale van het sterk bezette internationale AMJOY-toernooi in Veldhoven. Isis sloot wederom het buitenseizoen af als nummer 1 op de Nationale ranglijst onder 14. Isis maakt deel uit van de Nationale selectie van de Koninklijke Nederlandse Tennisbond (KNLTB). In 2017 werd ze gekozen tot Sport Talent van het Jaar van de Utrechtse Heuvelrug.

Isis begon haar ‘tenniscarrière’ bij TC Manger Cats in Driebergen alwaar ze haar eerste ballen sloeg onder bezielende leiding van Michael Schueler van Tennisschool Driebergen. Ze speelde ook competitie voor Z.T.C. Shot uit Zeist en ALTA uit Amersfoort.

Om de combinatie van school en topsport mogelijk te maken zit Isis op het Comenius College in Hilversum. Het Comenius is een zogenaamde LOOT-school en biedt topsporters verschillende faciliteiten om het intensieve training- en (internationale) wedstrijdprogramma naast school mogelijk te maken.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie