Fietsen langs het erfgoed op de Heuvelrug
Fietsen langs het erfgoed op de Heuvelrug RBT Heuvelrug & Vallei

Inschrijving eerste editie Utrechtse Fietsvierdaagse geopend

Sport/sport Deel je nieuws

Van 22 tot en met 25 augustus organiseert Central Events in samenwerking met provincie Utrecht, Nieuwe Hollandse Waterlinie, RBT Heuvelrug en Vallei, Utrecht Marketing, Slot Zeist, Gemeente Zeist en Trek Utrecht de eerste editie van de Utrechtse Fietsvierdaagse. Vier dagen fietsplezier langs forten, kastelen en buitenplaatsen en militair erfgoed. Met unieke rondleidingen en pauzeplekken, en feestelijke start en finish op Slot Zeist. De deelnemers fietsen bovendien voor een goed doel: hartonderzoek van UMC Utrecht. De inschrijving op www.utrechtsefietsvierdaagse.nl is geopend.

Waarom een fietsvierdaagse?
Het idee voor de Utrechtse Fietsvierdaagse is afkomstig van Martin de Ruiter (Central Events), organisator van bekende fietsevenementen zoals Tour d’Utrecht. ‘We bieden recreatieve fietsers al een route van 35 kilometer bij Classico Giro en Tour d’Utrecht. Met deze vierdaagse kunnen we voor hen én voor mensen op e-bikes, tandems en handbikes, een bijzonder evenement neerzetten. In de provincie Utrecht is veel cultureel erfgoed te bekijken. We zijn dan ook trots dat we deelnemers unieke rondleidingen en pauzeplekken op mooie locaties kunnen bieden.’

Elke dag unieke kijkjes op bijzondere plekken
Elke fietsdag heeft een eigen thema en biedt een uniek kijkje op bijzondere plekken. Op donderdag 22 augustus is dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het zuiden van de provincie, langs onder andere Fort Vechten met het Waterliniemuseum. Vrijdag 23 augustus staat in het teken van kastelen en buitenplaatsen. Huis Doorn en Kasteel Amerongen liggen dan op de route. Militair erfgoed staat op zaterdag 24 augustus centraal. Fietsen over de landingsbaan op vliegbasis Soesterberg én een uniek kijkje in het calamiteitenhospitaal van UMC Utrecht. Op zondag doen de fietsers de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het noorden van de provincie aan, met onder andere Fort Rijnauwen.

UMC Tandemtocht
Alle deelnemers aan de Utrechtse Fietsvierdaagse dragen met hun inschrijving bij aan onderzoek naar hartfalen van UMC Utrecht. Zaterdag 24 augustus vindt ook de UMC Tandemtocht plaats. Een tocht waarbij artsen en verpleegkundigen van UMC samen met hartpatiënten 40 kilometer gaan fietsen. Met een eigen actiepagina IW1 kunnen deelnemers aan de tandemtocht én deelnemers aan de Utrechtse Fietsvierdaagse extra geld inzamelen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 22 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01