Teije Nederlandskampioen en kampioen Nederlandse competitie
Teije Nederlandskampioen en kampioen Nederlandse competitie Eric van der Kooij

Teije van der Kooij Nederlandskampioen Survivalrun. Zilver voor Maarten Heerkens en brons Djuna Dokter

Sport/sport Deel je nieuws

Tijdens het Nederlandskampioenschap Survivalrun welke gehouden werd in Dronten wist Teije van der Kooij uit Doorn in de categorie 10-11 jaar voor het 2e jaar op rij de titel te bemachtigen. Maarten Heerkens werd in de categorie 15-17 jaar nipt 2e en pakte het zilver. Bij de meisjes 10-11 jaar was Djuna Dokter goed voor brons. Alle drie de atleten trainen bij Hang On onder de bezielende leiding van trainer/coach Erik de Heer.

Teije van der Kooij liep lange tijd op 150 mt achterstand van de nummer 2. Ondanks Teije een zeer snelle loper is kon hij het hoge tempo niet aan om in 1e instantie bij te kunnen blijven. Bij de lange touw hindernissen onder de brug bleek Teije toch nog te beschikken over reserves en wist zo gas te geven en  de koppositie over te nemen. Daarna volgde het laatste deel van de race waarin Teije alles moest geven gaf om deze koppositie te kunnen behouden. Bij het onderdeel zagen had hij slechts 1 plakje zagen voorsprong maar dit bleek genoeg om in de eindhindernis als 1e de bel te luiden. Maar dit was niet de enige titel die Teije dit weekend wist te winnen want met deze overwinning wist Teije tevens de titel veilig te stellen kampioen Landeijke Survvialrun Competitie!

Maarten Heerkens uit Driebergen ging eveneens een felle en spannende strijd  met zijn Hang On clubgenoot Stijn Lagrand. Maarten bleek steeds de snellere klimmer te zijn en Stijn was net even wat sneller in de loopstukken. In de eindhindernis kwam Maarten nog heel dichtbij maar wist Stijd net even eerder de bel te luiden en pakte Maarten hiermee het zilver maar dan wel met een goede randje.

Bij de meisjes 10-11 jaar wist Djuna Dokter uit Driebergen op een voortreffelijke wijze zich naar de 3e plaats te knokken. Djuna die op veel gebieden erg talentvol is moet  regelmatig keuzes maken en als je dan  kijkt dat ze met minder trainingen dan haar tegenstanders toch het podium weet te pakken dan mag ze erg trots zijn, aldus trainer Erik de Heer

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ gisteren
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01