Zuur verlies voor KCD

Sport/sport Deel je nieuws

De opening van het zaalseizoen eindigde voor KCD in mineur. In een opwindende wedstrijd leken de Groen Witten aan het langste eind te kunnen trekken maar het bezoekende Arena had het laatste woord en nam met 22-23 de punten mee vanuit Sporthal Steinheim naar Rhenen.

Op het laatste moment moest bij KCD de opstelling worden aangepast omdat Mees Hoekman te ziek bleek om te spelen. Marco Klok verving hem uitstekend. De thuisploeg leek ook totaal niet van slag door de wijziging want binnen twee minuten stond er al een 3-0 stand op het scorebord in Steinheim. Die droomstart werd door Arena, dat op het veld een klasse hoger uitkomt, goed gecounterd waarna zich een spannend en gelijk opgaand duel ontspon waarin KCD wel steeds aan de goede kant van de score bleef maar nooit los kwam. Bij 12-11 kwam de rust waarbij de bezoekers in de slotseconden scoorden.

Met de bal uit kreeg Arena na het aanvangssignaal van arbiter Hoogeveen direct de gelegenheid gelijk te maken en die kans liet de ploeg niet onbenut: 12-12. Het duurde een poosje voor KCD het ritme weer te pakken had maar een puike verdediging voorkwam dat de ploeg uit Rhenen daarvan kon profiteren. Vanaf de zesde minuut ging het aan Doornse kant weer snel en na dik 10 minuten was het 17-14. Weer kwam Arena helemaal terug en dat deed de ploeg na twee KCD-scores nogmaals (19-19) waarna de bezoekers voor het eerst een voorsprong pakten.

KCD was in deze fase wat te gehaast gaan spelen maar mentaal was er niets mis en met nog een minuut of vijf te gaan waren de bordjes weer verhangen: 22-20. Dat was natuurlijk geen enkele garantie gezien de veerkracht van Arena en helaas werd die garantie ook geen feit. Integendeel, KCD moest in die slotfase nog drie maal capituleren en toen in de slotminuut een fout op de zeer scherpe Nienke Schneider over het hoofd werd gezien en de strafworp achterwege bleef, was de kans op de verdiende gelijkmaker ook weg: 22-23.

Aanstaande zaterdag reizen de Groen Witte Doornse Korfballers af naar het verre Westerhaar. SDO is daar de tegenstander. Een bekende ploeg waar in het verleden mooie resultaten zijn behaald. Helaas bieden resultaten uit het verleden geen zekerheid voor in de toekomst. Maar als KCD net zo scherp start als afgelopen weekend, kan er een mooie wedstrijd worden verwacht.

Doelpunten:: Nienke Schneider 5, Joyce Verhoef 4, Gert van Willigenburg 4, Lisanne Briedé 3, Bo Rune Verheijen 3, Jort van Burken 2, Marco Klok 1.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30