Jeugdkampioenen op 1e wedstrijddag Hang On Run
Jeugdkampioenen op 1e wedstrijddag Hang On Run Eric van der Kooij

Top prestaties jeugd en senioren in een succesvolle Hang On Run

26 november 2018 om 10:49 Sport/sport Deel je nieuws

De jaarlijkse Hang On Run welke gehouden wordt vanaf het RCN terrein het Grote Bos had dit jaar 2400 deelnemers waarvan 150 internationale atleten. Op zaterdag was het de beurt aan de jeugd en werd gestreden in het Landelijke Jeugd Circuit. De Hang On atleten waren erg gebrand om in deze thuis wedstrijd goed te presteren en dat lukte. Zowel op zaterdag als zondag was er heel veel Hang On oranje op het podium te zien. In de jongste 8/9 jaat categorie wist Emma van den Berg te winnen en Anne van Schupen werd in haar 1e wedstrijd 2e. Simon Copray won overtuigend bij de jongens. In de categorie 10/11 was het Teije van der Kooij die na een zeer spannende strijd wist te winnen. Bij de Jongens 15-17 ging de overwinning naar Stijn Lagrand en 2e werd Maarten Heerkens. Maar ook zeer goede klasseringen van overige jeugdleden waarvan deel pas na de zomer begonnen is en de blofte naar de toekomst zijn. 4e plaatsen voor Gijs van Beek en Madeleine Heijnen in categorie 8/9 jaar. Jeugdleden Felix van Dijk, Lars Vreugdenhil en Rowan Oud hadden eveneens een top 10 klassering.  Ook binnen de categorie 10/11 lipen veel jeugdleden die succescol hun 1e wedstrijd volbrachten; Joep Regtuijt 8e, 13e Guus Regtuijt 18e Fin Korts, 19e Oscar de Haan, 2e Kiran Oud, 24e Gijs Tjebbes, 26e Joris van Ruiten, 27e Rune van Dijk. Zondag was het de beurt aan de senioren. Op de 21 LM LSR wist Florence vn Helten te winnen bij de dames en organisator en trainer Erik de Heer bij de heren veteranen 50+.De 13km MSR werd gewonnen door Jesse de Heer en Martijn Bloem werd 3e. Priscilla de Vries maakte haar comeback door bij veteranen te winnen. De 13 km algemeen werd gewonnen door Stijn Lagrand en Maarten Heerkens werd 3e (beide jongens liepen 2 dagen achter elkaar). De dames zorgde voor een vol oranje podium. Meira Zubcevic op 1e, Sandra van Dijk op 2 en Valérie Giesberts op 3. Naast dat deze wedstrijd belangrijk was voor het klassement van de Survivalrun Bond Nederlandwist deze atleten Zich te kwalificeren voor het EK Polen en WK London welke gehouden worden in 2019.