Voor TTV Reflex voorzitter Gert DIjkhorst is er naast tafeltennissen ook bureauwerk te doen.
Voor TTV Reflex voorzitter Gert DIjkhorst is er naast tafeltennissen ook bureauwerk te doen. Monique José Timmermans

Jubilerende TTV Reflex houdt reünie

20 september 2018 om 11:01 Sport/sport

MAARN Een florerende en jubilerende tafeltennisvereniging is bijzonder in Nederland. In Maarn is er een: TTV Reflex viert zaterdag met leden en oud-leden het 50-jarig jubileum in het clubgebouw aan de Buurtsteeg. ,,We kunnen trots zijn op het enthousiasme waarmee 52 weken per jaar getafeltennist wordt. Geen kampioenen, maar wel veel sportieve gezelligheid", aldus voorzitter Gert Dijkhorst.

Monique José Timmermans

Het hele jaar vliegen op dinsdag de pingpongballen over de tafels aan de Buurtsteeg. In verschillende disciplines wordt er in een ochtend-, middag- en avondploeg gespeeld. Met 25 leden en 25 proefleden - dan ben je een grotere tafeltennisvereniging in Nederland - is het een drukte van belang. ,,Het is tegen de landelijke trend in dat we sinds 2011 niet alleen in de avond, maar ook in de middag spelen en vorig jaar is daar zelfs de ochtend nog bijgekomen. Van de proefleden stromen er nu door naar het gewone lidmaatschap." TTV Reflex heeft al vroeg en met succes ingezet op 'breedtesport' en daarmee het ledenaantal zien groeien. De tafeltennisbond NTTB volgt het voorbeeld.

JUBILEUMJAAR Met de leden is het afgelopen jaar het jubileum al uitbundig gevierd. ,,We hebben veel dingen georganiseerd, zoals een toernooi, klootschieten, fietstocht, puzzelavond en nu zaterdag de reünie voor het jubileum. In oktober sluiten we dit feestjaar af met een clinic door Bettine Vriesekoop. De meeste mensen zullen haar nog kennen als Nederlands Olympische topspeelster."

Voor de bijeenkomst zaterdag zijn 250 uitnodigingen verstuurd. ,,Het wordt een feestje. Veel oud-leden wonen nog hier in de buurt. In 1968 is TTV opgericht in Maarsbergen. De vereniging is van enorm belang geweest voor het dorp. Het was de bindende factor in de jeugdopvang. Hoofdonderwijzer Arie Hofstede van De Mersenberch was een van de oprichters en stuwende krachten in die tijd. Een markant figuur en een begrip in het dorp. Niet voor niets is hij erelid van TTV Reflex."

GEZELLIGHEID Ook Jan Koudijs heeft een onvergetelijke rol gehad in de vereniging. ,,Als banketbakker 'vertelde' hij zich nog wel eens bij het bakken van puddingbroodjes. Kwam hij met een doos vol de clubruimte binnen. Heerlijk!" Zoveel als de vereniging bij de oprichting betekende voor de opgroeiende jeugd, constateert Dijkhorst dat het nu niet meer mogelijk is een jeugdafdeling in de lucht te houden. ,,Er zijn te weinig jeugdspelers om op leeftijd en speelsterkte te kunnen indelen."

STEK Na omzwervingen langs verschillende locaties is TTV Reflex helemaal op z'n plaats in het clubhuis aan de Buurtsteeg – achter het SVMM gebouw. ,,We zijn begonnen in Valkenheide en verhuisden van daar naar de groene houten gymzaal aan de Tromplaan, waar toen ook een hockey- en voetbalveld waren." In 1980 volgde de Twee Marken, tot deze locatie na de verbouwing te groot en te duur werd voor de tafeltennissers. ,,Tafeltennis is bovendien een concentratiesport. Als er naast je in de zaal volleybal of basketbal wordt gespeeld, leidt dat te veel af."

Hoeveel concentratie nodig is voor een goede partij tafeltennis kan iedereen zelf ervaren tijdens de tafeltennisclinic die zaterdag 20 oktober van 10.30 tot 12.30 uur wordt gegeven door Bettine Vriesekoop. Zij promoot de sport nog steeds. ,,De clinic is gericht op mensen die nu nog niet spelen. Ook mensen die een beperking hebben zijn welkom. Vriesekoop is ambassadeur van dit NTTB aandachtspunt." Vooraf opgeven voor de clinic kan via de mail: voorzitter@reflex-maarn.nl. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Voor meer informatie zie ook www.reflex-maarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie