voetbalvereniging HDS op weg naar een rookvrije generatie

Sport/sport Deel je nieuws

HDS  is vanaf 1 september 2018 als eerste voetbalvereniging in de gemeente Utrechtse heuvelrug rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt HDS aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein, ten tijde dat onze jeugd voetbalt, rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil HDS  kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

 Wat verandert er bij HDS?

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt HDS  rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

 Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Voorzitter Jeroen Donath: “sporten en roken passen niet bij elkaar. Wij willen onze jeugd een gezonde sportomgeving bieden en beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken”. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 31 minuten geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 3 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09