Wethouder Gerrit Boonzaaijer geflankeerd door oudste (spelende) en jongste lid van DVSA
Wethouder Gerrit Boonzaaijer geflankeerd door oudste (spelende) en jongste lid van DVSA Fotograaf Rinus van Denderen

Nieuw kunstgrasveld voor DVSA

Sport/sport

AMERONGEN Na elf jaar trouwe dienst kwam er afgelopen zaterdag een einde aan het nagenoeg versleten en absoluut niet meer bespeelbare hoofdveld van zaterdag vierdeklasser DVSA. Tijdens een geslaagde openingsdag voorafgaande aan het seizoen 2018-2019 werd door wethouder Gerrit Boonzaaijer (Gemeente Utrechtse Heuvelrug en Dorpswethouder) in combinatie met het oudste spelende lid (Hamdija Rahmanovic) en de jongste telg (Jamie van Vulpen) uit de Amerongse voetbalfamilie, het nieuwe kunstgrasveld geopend middels een fraaie aanvalsactie. Een flitsende start voor een hopelijk succesvol voetbaljaar voor DVSA.

Huub van Aerssen

VOORBEREIDING EN UITVOERING Verenigingsvoorzitter Gerrit van der Pest: ,,In het seizoen 2016-2017 werd al duidelijk dat het kunstgrasveld diende te worden vervangen. Voor afgelopen seizoen gedoogde de KNVB de club om nog een jaar op het oude veld te mogen spelen met de restrictie dat het daarna over en voorbij zou zijn. Samen met onder andere HDS en FC Driebergen (velden ook niet meer acceptabel) kwam uiteindelijk begin dit jaar het verlossende woord vanuit de Gemeente en kon worden over gegaan tot vervanging/renovatie van het oude kunstgrasveld.

Onder supervisie van de Gemeente is op 26 juni jongstleden begonnen met de werkzaamheden ter voorbereiding op plaatsing van het nieuwe kunstgrasveld. De definitieve oplevering vond recentelijk plaats, waarna na goedkeuring het nieuwe veld afgelopen zaterdag officieel in gebruik werd genomen en tal van (voetbal)activiteiten voor jong en oud werden afgesloten met een oefenwedstrijd van ons eerste team. Wij zijn als bestuur en als vereniging dan ook dolblij met dit prachtige veld en blikken met vertrouwen in de toekomst".

SOLIDE VERENIGING Dat DVSA momenteel floreert blijkt wel uit de woorden van de enthousiaste preses: ,,Na een mindere periode zit er de laatste jaren groei in de club en zien we jaarlijks een stijging van het aantal leden zowel bij de jeugd als de senioren. Gezelligheid, sfeer en saamhorigheid voeren de boventoon in de vereniging. De sponsorcommissie draait op volle toeren en sportief streven we naar het hoogst haalbare. Gezamenlijk met de overige commissies, leden en bestuur werken we hard om het solide karakter van de club de komende jaren nog meer inhoud te kunnen geven. We zijn en blijven een sportief en financieel gezonde vereniging."

LEDENGROEI De afgelopen periode is DVSA gegroeid naar een ledental van circa 250. ,,Dat betekent een groei van ongeveer dertig procent," aldus van der Pest. ,,We zijn trots op een ruime damesselectie (28 dames) en beschikken inmiddels over een vijftal seniorenteams, waaronder twee damesteams. Voor wat betreft de jeugd beschikken we over een tiental jeugdteams tot en met O-17. Al met al een prima ontwikkeling die sportief vertrouwen schept in de toekomst van de club." DVSA (Door Vriendschap Sterk Amerongen) is blij met haar nieuwe kunstgrasveld.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 4 minuten geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 2 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09