Berry Westra
Berry Westra Wouter Kingma Photography - Dubai

Oud-wereldkampioen Berry Westra: Dit is de beste bridgeschool van Nederland

Sport/sport Deel je nieuws

 

Tijdens de drukbezochte receptie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Bridgeschool – De Driebergse Heuvelrug op 18 juli j.l. liet Berry een duidelijke boodschap achter: Ik ben er trots op dat Barbara mijn boeken heeft gekozen om de beste bridgeschool van Nederland op te bouwen!

Duidelijk een win -  win situatie. Berry’s aanpak om te leren bridgen is in Nederland ongelooflijk populair en de Bridgeschool heeft daar een belangrijke sociale component aan toegevoegd. Het gaat inderdaad om 52 stukjes karton, ook wel een pak kaarten genoemd, maar dankzij een aantal opgelegde regels tot denksport verheven. En die regels kan je zo verfijnd maken als je zelf wilt. Berry’s leermethode begint simpel en is geschreven in heldere taal. En naarmate je je er verder in verdiept, worden de mogelijkheden steeds groter. De bridgeschool volgt de wijsheid van de Griekse wijsgeer Aristoteles: leraren kunnen de leerlingen niet onderwijzen, dat moeten de leerlingen zelf doen. Leraren moeten wel een omgeving neer zetten waarbinnen optimaal geleerd kan worden.

Bridge is echter ook een sociaal gebeuren. Barbara Kingma: “het contact tussen de cursisten vind ik belangrijk, ik las ook altijd een pauze in zodat zij elkaar beter leren kennen. Om dezelfde reden laat ik iedereen na de pauze rouleren en stimuleer ik de beginnende bridgers na een les of vier, thuis met elkaar te oefenen. En die relaties gaan soms vele jaren door, ook na de lessen.”

Barbara: ”wij  waren de eerste die bridgelessen via de beamer op het scherm bracht. Dankzij onze eigen Powerpoint presentaties zijn de lessen speelser en humoristischer geworden. Niet begrepen, we gaan zonder problemen een stapje terug.

Het opleiding pakket kent een meerjarige doorlooptijd, de cursisten bepalen zelf tijdens het intakegesprek, waar zij het beste kunnen instromen. Theorie en praktijk worden zo prima op elkaar afgestemd. Alle lessen worden meerdere malen per week gegeven zodat een gemiste les meestal kan worden ingehaald.

In september gaan we van start met beginners, hier worden de basisprincipes onthuld, gevorderden waar de nadruk legt op af- en tegenspel en het competitief bieden en ver-gevorderden, nadere verbreding en verdieping.

Dit alles in onze eigen ruimte in Healthcenter Hoenderdaal in Driebergen.

Meer info: www.barbarakingma.nl of 030-6564587

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25