Het Nederlandse Open team. Van links naar rechts: Berend van den Bos, Bauke Muller, captain Gert-Jan Ros, Ricco van Prooijen, Simon de Wijs, Joris van Lankveld, Louk Verhees en bondscoach Ton Bakkeren.
Het Nederlandse Open team. Van links naar rechts: Berend van den Bos, Bauke Muller, captain Gert-Jan Ros, Ricco van Prooijen, Simon de Wijs, Joris van Lankveld, Louk Verhees en bondscoach Ton Bakkeren. Nederlandse Bridge Bond

Doornse Simon de Wijs met Nederlands open bridgeteam op shortlist sportploeg van het jaar

Overig

DOORN Het Nederlandse open bridgeteam, met Simon de Wijs uit Doorn, staat op de shortlist voor sportploeg van het jaar 2022. Uit de shortlist kiest een vakjury de nominaties die op zondag 11 december bekend worden gemaakt.

Het Nederlandse open Bridge team veroverende in april het zilver op de wereldkampioenschappen in Salsomaggiore. Het Zwitserse team ging er in Italië met het goud vandoor. Maar de revanche volgde snel. Twee maanden later, in juni, op het Europees Kampioenschap in Portugal versloeg Nederland ditzelfde Zwitserse team. Voor de eerste keer in de geschiedenis is het Nederlandse open Bridge team Europees Kampioen viertallen. Een vermelding op de shortlist voor sportploeg van het jaar van NOS/NOC*NSF is een welverdiend compliment voor het team.

In de open teams speelt de top van de wereld tegen elkaar. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Het Nederlandse open team bestond in 2022 uit Simon de Wijs, Bauke Muller, Berend van den Bos, Joris van Lankveld, Ricco van Prooijen en Louk Verhees. Simon de Wijs uit Doorn speelt al ruim 20 jaar samen met zijn bridgepartner Bauke Muller. In 2011 maakten zij beiden onderdeel uit van het team dat wereldkampioen werd.

Op zondag 11 december wordt bekend gemaakt welke drie Nederlandse teams genomineerd zijn voor sportploeg van het jaar. De winnaar wordt op woensdag 21 december tijdens het Sportgala 2022 bekend gemaakt. Het Sportgala wordt live uitgezonden op NPO1 en NOS.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Inloop Sociaal Dorpsteam in Leersum is terug: 'Ik ben één en al oor'
Afbeelding
Politie rukt groots uit voor woningoverval in Maarsbergen
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Inloop Sociaal Dorpsteam in Leersum is terug: 'Ik ben één en al oor' 3 uur geleden
Afbeelding
Politie rukt groots uit voor woningoverval in Maarsbergen 3 uur geleden
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 30 jan, 06:57
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39