Driebergse zeilster Cristel Pessers blijft goud behalen: ‘Ik ben trots op ons team’

11 oktober 2022 om 11:41 Overig Samuel Hess
Afbeelding

DRIEBERGEN Cristel Pessers uit Driebergen mag opnieuw een gouden medaille op haar palmares bijschrijven. Op de Zwitserse Open Kampioenschappen Yngling behaalde ze eind september goud met haar team. Het team bestaande uit Maarten Jamin, Jaap Smolders en Pessers was tijdens de wedstrijd met een deelnemersveld van twintig Zwitserse zeilers, het enige buitenlandse team. ,,Ja, sommige Zwitsers waren er niet blij mee dat juist het enige buitenlandse team dat meedeed, gelijk won’’, aldus Pessers.

Het team van Pessers behaalde afgelopen juli op het wereldkampioenschap Yngling in Duitsland al goud. Dat Jamin, Smolders en Pessers op het Zwitserse Open Kampioenschap ook met de winst ervan door zou gaan, was van te voren nog geen zekerheid. ,,Tijdens onze voorbereiding zagen we welke teams er mee deden, we kenden er een aantal van. We wisten ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.