Zeiltalent Jolle Bausch heeft grote dromen: ‘Ik wil jeugd wereldkampioen worden’

8 oktober 2022 om 07:30 Overig Job Boers
Jolle Bausch
Jolle Bausch

MAARN Jolle Bausch uit Maarn is samen met Maureen Stalenhoef en Emile van Raaij eind juli in Travemünde, Duitsland, Europees Jeugdkampioen Yngling zeilen geworden. De stuurman die bij de Gooise Watersport Vereniging De Vrijbuiter traint, zeilt al 10 jaar wedstrijden. De Nederlands Kampioen 2021 zeilde eerst in de eenmansboot Splash maar stapte dit jaar over naar de Yngling categorie.

Met zijn 18-jarige leeftijd komt Bausch al volwassen over. ,,We zijn dan wel nieuw in deze klasse waardoor we er onbevangen in zijn gaan, maar juist daardoor ging het ook weer goed. Ondanks onze onbevangenheid gaat veiligheid boven alles’’, aldus de fanatieke zeiler.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.