Afbeelding
Pixabay

Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel

Overig

DOORN Afgelopen maand heeft Simon de Wijs uit Doorn met het Nederlands team de Europees titel binnengehaald op Madeira. In een bloedstollende laatste set wist Nederland Zwitserland nipt voor te blijven. Voor Nederland is dit de allereerste Europese titel.

Op Madeira was er het Europees Kampioenschap bridge tussen 12 en 22 juni. Tijdens het EK speelt ieder land een keer tegen elkaar en het team dat het hoogste eindigt wint. Dit in tegenstelling tot het Wereldkampioenschap waar er dan een knock-out fase is met de beste acht teams. Het wereldkampioenschap heeft Nederland al twee keer gewonnen. Zowel in 1993 als in 2011 was Nederland de beste.

Waar 1993 een toevalstreffer was, is het sinds 2010 niet meer verrassend dat Nederland meedoet om de medailles. Het Nederlands team bestaat louter uit professionals en trainen wekelijks in Utrecht. Desondanks was een Europese titel te hoog gegrepen. In 2012, tweede en in 2016 , derde was Nederland wel dichtbij.

Dit EK leek het niet alsof Nederland het toernooi nog nooit gewonnen had. Nederland begon enigszins traag, maar nam na vier dagen het heft in handen door een mooie zege op Zweden, dat toen eerste stond. Vervolgens liep Nederland uit. Met twee dagen te gaan had het Nederlandse team een grote voorsprong. Maar zoals vaak in sportwedstrijden is het lastiger om te winnen als de druk erop staat. Zwitserland dat Nederland de afgelopen wereldkampioenschappen in de finale nipt had verslagen bleek ook nu een plaaggeest. Ze hakten Nederland in de pan waardoor de spanning terugkwam. De laatste twee wedstrijden trok Simon persoonlijk de winst over de streep.

Dit is niet het enige succes voor de bridgedocenten van Bridgewijs, die lessen verzorgen in Health Center Hoenderdaal. Simon won eerder dit jaar de zilveren medaille op het wereldkampioenschap, terwijl Tim Verbeek met de Nederlandse titel aan de haal ging.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 5 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30