Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Heuvelrug Sportief & Gezond

Gemeente ondertekent Provinciaal Sportakkoord: ‘Door de krachten te bundelen, bereiken wij meer’

Overig

HEUVELRUG Door het zetten van haar handtekening op 17 februari, bekrachtigde wethouder Chantal Broekhuis het aansluiten van gemeente Utrechtse Heuvelrug bij het sportakkoord van de Provincie Utrecht. Het doel van de provincie met dit sportakkoord ligt in het verlengde van wat er met het lokale sportakkoord van de Utrechtse Heuvelrug al in gang is gezet: het bevorderen van samenwerking rond sport in de openbare ruimte, duurzame sport, inclusieve sport (met ook aandacht voor racisme en discriminatie), gezondheid en preventie.

,,Het provinciale sportakkoord is van meerwaarde als een bovenlokale aanpak effectiever is dan een lokale, zoals bij het mogelijk maken van inclusief sporten”, legt Broekhuis uit. ,,Op dit onderwerp neemt gemeente Utrechtse Heuvelrug een actieve rol aan, waarmee zij zich inzet voor een passend sportaanbod voor iedereen en dat iedereen zich welkom voelt in de sport.” 

Tevens haakt de gemeente aan bij de speerpunten die in het lokale Sportakkoord al in gang zijn gezet: het verbinden van sport en het sociaal domein en bij initiatieven tot duurzaam en toekomstbestendig sporten. De provincie ondersteunt gemeenten hierin bij provinciaal en landelijk netwerken en bij samenwerken op regionaal niveau.

Broekhuis: ,,Met de ondertekening bekrachtigen wij een sportieve samenwerking met de provincie. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is een sportieve gemeente. Onze gemeente werkt samen met het lokale sport- en beweegveld en bovenlokale partners aan een duurzaam, inclusief, innovatief en positief sportklimaat, onder meer om hiermee invulling te geven aan de raadsbrede opdracht van inclusiviteit. Met dit provinciale Sportakkoord ondersteunt de provincie ons bij de speerpunten uit ons Lokale Sportakkoord, namelijk het creëren van duurzame verenigingen en het versterken van de verbinding tussen sport en sociaal domein. Door de lokale en regionale samenwerking kunnen wij meer betekenen voor onze inwoners, sportverenigingen en -clubs. Het delen van best practices en de lokale sport- en beweegpartijen informeren en stimuleren past uitstekend bij de verbindende functie die het sport- en beweegveld in onze gemeente heeft.”

De ondertekening van het sportakkoord vond plaats op 17 februari, tijdens een digitale bijeenkomst. Hierbij waren alle partijen vertegenwoordigd die achter de uitgangspunten van het sportakkoord staan, namelijk de provincie, landelijke partners en de gemeenten uit de provincie, waaronder gemeente Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 4 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 7 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 13 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33