‘Sociale functie van sportvereniging is belangrijk’

19 jul, 07:09 Overig
Henny Jansen
Afbeelding

HEUVELRUG De Olympische Spelen in Tokio staan voor de deur. Zonder publiek, maar achter de buis kan er vooralsnog gezellig met een groepje gekeken worden. Na lange tijd mag dit ook weer met het team in de sportkantine. ,,De sociale functie van de sportvereniging is belangrijk.”

,,Een sportvereniging heeft een verbindend karakter”, vertelt sportsocioloog Remco Hoekman. Volgens hem wordt de waarde van de sportvereniging onderkend nu ook de sportkantines weer open mogen zijn. Voorheen zaten de sportkantines als gevolg van de coronamaatregelen lange tijd dicht. ,,Het is een waardevolle plek die verschillende mensen bij elkaar brengt en waar vriendschappen ontstaan. Waar i..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.