Edwin Spee (witte sneakers) neemt de cheque in ontvangst onder grote belangstelling van leden DGC.
Edwin Spee (witte sneakers) neemt de cheque in ontvangst onder grote belangstelling van leden DGC. Leo TK

Leden DGC fietsen en golfen voor het goede doel

15 juni 2021 om 09:54 Overig

DOORN Regelmatig houden de leden van de Doornsche Golf Club een actie waarmee ze financiële ondersteuning bieden aan een goed doel. Dit jaar was dit de Ride & Play van de Mentelity Foundation.

Op 17 juni 2020 sprongen Derk ter Braak, Naud Frese en Merijn Koek net na zonsopkomst op de fiets om langs 18 golfbanen te fietsen en daarmee geld op te halen voor de Mentelity Foundation. Op 9 juni 2021 deden ze dit opnieuw, nu in het Gooi en op de Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar ging ex-paralympisch snowboarder Merijn Koek niet alleen fietsen maar ook mee golfen, ondersteund door Daphne van Houten, topgolfster met een beperking. Zo werd rond 12.00 uur ook de Doornse Golf Club aangedaan waar twee holes werden gespeeld door twee flights. Iedere flight bestond uit drie personen: één van de organisatie, één golfer met een beperking en één lid van de Doornse.

OPBRENGST Er werd een cheque overhandigd van maar liefst 1779 euro aan Edwin Spee, echtgenoot van de veel te vroeg overleden Bibian Mentel. Mede door deze bijdrage kunnen protheses worden aangeschaft door de Foundation om kinderen een kans te geven ook hun sport te beoefenen.

Na het dankwoord van de organisatie voor de warme ontvangst en de gulle gift gingen zij weer snel op de fiets, door naar de volgende golfbaan waar hopelijk weer een mooi bedrag lag te wachten voor dit fantastische doel.

EERDERE DOELEN Eerder gaven de leden van de Doornse Golf Club, onder meer, een financiële ondersteuning aan manege Lis Hartel (een manege met specialistische begeleiding voor mensen met een visuele en meervoudige beperking). Ook creëerden zij een belevingstuin (een beleving van geluiden, geuren, bloemen en planten die prikkelend zijn) voor de oudere bewoners met een meervoudige beperking van Bartimeus.

Merijn, Derk en Naud
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie