Wethouder wil ledlampen voor sportvelden - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Wethouder wil ledlampen voor sportvelden

2 dec, 13:44 Overig
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Een aantal Heuvelrugse sportvelden wordt binnenkort verlicht met duurzame ledlampen. De aanschaf daarvan kost de sportclubs niets, maar daarna worden ze wél zelf verantwoordelijk voor de veldverlichting. De nieuwe constructie pakt voordeliger uit voor sportwethouder Chantal Broekhuis (CDA). De landelijke overheid betaalt namelijk 20 procent mee aan de vervangingsoperatie. 

De gemeente neemt het resterende bedrag voor haar rekening, waarvoor in de sportbegroting van wethouder Broekhuis al acht ton is gereserveerd. Het Haagse subsidiepotje wil de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties stimuleren. Maar alleen amateursportorganisaties kunnen er gebruik van maken. Vandaar dat het goedkoper is om de sportveldverlichting in eigendom over te dragen.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.