Afbeelding
Pr

GezondOud breidt dienstverlening uit naar Doorn

Overig

DOORN ,,Uit angst voor corona durven veel senioren niet meer naar de sportschool. Juist nu een grote groep experts oproept tot een publiekscampagne voor een gezonde leefstijl. Door meer te bewegen en gezonder te eten kunnen we ons immuunsysteem verbeteren. GezondOud biedt senioren de mogelijkheid lekker actief te blijven. Dichtbij huis in een ongedwongen sfeer.”

Aan het woord zijn Esther Zoetmulder en Constance Schuller van GezondOud. Zij bieden zestigplussers de mogelijkheid om in groepsverband onder begeleiding van deskundige trainers op een veilige manier in de buitenlucht te sporten. Dat gebeurt nu al op heel veel plekken in Noord-Holland. Vanaf januari gaat GezondOud ook trainingen geven op veertien locaties in de provincie Utrecht: Leusden, Doorn, Wijk bij Duurstede, Baarn, Soest, Bunnik, Houten, Amersfoort, Bilthoven, Rhenen, Veenendaal en Utrecht en Woerden.

,,De lessen van GezondOud hebben veel weg van een bootcamp, maar zijn uiteraard volledig aangepast aan de zestigplus-doelgroep. Niks moet, alles mag. Ieder in zijn eigen tempo. Het programma in de buitenlucht wordt aangevuld met een ruim aanbod van online-trainingen”, aldus Schuller.

GezondOud is in 2018 opgericht door Constance Schuller en Esther Zoetmulder. Beide vrouwen hadden aanvankelijk een leidinggevende functie in het bedrijfsleven. Hun grote wens was om hun energie te steken in iets waarmee ze een positieve bijdrage aan de samenleving konden leveren. Met hun passie voor sport, een gezonde leefstijl en het omgaan met mensen is het idee voor GezondOud ontstaan.

,,Zestigplussers vallen vaak tussen de wal en het schip, aangezien bewegingsprogramma’s in het algemeen vooral bestemd zijn voor jongeren en ‘oudere’ ouderen. Op dit moment doen ruim zeshonderd leden mee aan de trainingen in de buitenlucht en zijn daarnaast zo’n honderd ouderen online actief bij GezondOud”, aldus Schuller.

Zoetmulder vult aan: ,,Wij zijn er voor iedereen die gezond en gelukkig ouder wil worden. Voor mensen die liever in een groep sporten dan individueel en het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Naast het sporten besteden wij bovengemiddeld veel aandacht aan het sociale aspect. GezondOud biedt namelijk ook de mogelijkheid deel te nemen aan een vijftal communities gericht op activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een fiets community, een wandel community en een kunst en cultuur community waarbinnen activiteiten worden georganiseerd.”

Meer informatie of een keer meelopen met een training? Kijk op www.gezondoud.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 38 minuten geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04