Jan Dogger derde bij NK Master squash.

Overig Deel je nieuws

Het afgelopen weekend vond in Hoofddorp de NK squash voor Masters plaats. Vanuit Driebergen deed hier Jan Dogger aan mee in de categorie 55+. Vooraf waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen, aangezien Jan als 8e was geplaatst. De eerste wedstrijd was gelukkig niet al te moeilijk waardoor Jan goed in het toernooi kon komen. Deze werd dan ook met 3-1 gewonnen. De tweede wedstrijd was op papier een hele lastige, maar de tegenstander van Jan had heel veel problemen met het spel van Jan waardoor er een wel wat geflatteerde 3-0 voor Jan op het bord kwam. Hierdoor was Jan in de halve finales beland.

In de halve finale moest Jan aantreden tegen de als eerste geplaatste en dit was dan ook een redelijk kansloze wedstrijd. In de tweede game was het nog spannend, maar uiteindelijk werd het 3-0 voor zijn tegenstander. Geen schande overigens.

Daarna bleef nog de wedstrijd om de derde plaats over. De tegenstander was ook als derde geplaatst dus Jan moest vol aan de bak. Dat is overigens geen probleem aangezien hij nog steeds 6 – 8 uur per week op de squashbaan bij Hoenderdaal staat. Deze wedstrijd werd een echte uitputtingsslag waarin beide spelers tot het gaatje gingen. Nadat Jan de eerste game won, moest hij de volgende twee aan zijn tegenstander laten. In een relatief makkelijke vierde game werd de stand gelijk getrokken. Daarna de beslissende game. Hierin kregen beide spelers matchpoints, maar uiteindelijk was het Jan die als winnaar van de baan ging. Volledig kapot, maar voldaan.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36