Haal je nijntje Beweegdiploma!

9 september 2019 om 15:04 Overig Deel je nieuws

Om kinderen uit Doorn en omstreken tussen de twee en vier jaar spelenderwijs beter te leren bewegen, zijn de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), gymvereniging Unitas èn Nijntje een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan. De bekende kinderheld Nijntje is niet zo maar ambassadeur van het Beweegdiploma: goed leren bewegen is belangrijk voor de motorische, mentale en sociale ontwikkeling van een jong kind. Op woensdagmiddag 11 september start de les onder leiding van gymdocent Yvonne Koper.

Het bestuur van Unitas is blij met het keurmerk Beweegdiploma. Voorzitter Ellis Schuurman: “Het geeft aan dat wij peuters en kleuters op een speelse en verantwoorde manier alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Juist in die leeftijdsfase vindt de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Het is dan ook van grote waarde om hierop in te spelen. Na gemiddeld twintig uur ontvangen de kinderen het Beweegdiploma met Nijntje erop en krijgen ze leuke badge. De gemeente Utrechtse Heuvelrug ziet ook het belang in van dit initiatief en ondersteunt het met een subsidie.”

Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar? In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid (zelfvertrouwen). Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. En heel belangrijk: laat kinderen ontdekken hoe leuk bewegen kan zijn!

De eerste reeks lessen start op woensdag 11 september van 15.30 tot 16.15 uur in de gymzaal van basisschool De Kameleon. Wilt u uw peuter of kleuter aanmelden of wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij Gymvereniging Unitas? Ga dan snel naar onze website www.unitasdoorn.nl. Vragen kunt u stellen via onze email: info@unitasdoorn.nl

NB Unitas geeft het nijntje Beweegdiploma 1 voor kinderen van 2-4 jaar. Beweegdiploma 2 is gericht op kinderen van 4-6 jaar. Voor deze doelgroep verzorgt Unitas kleutergymlessen op woensdag 16.30-17.15 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie