* Archieffoto
* Archieffoto Ted Walker

SKF stunt door Dalto op eigen veld te verslaan

Korfbal

DRIEBERGEN Waar eigenlijk niemand rekening mee hield, is zaterdagmiddag toch gebeurd. De korfballers van SKF hebben Dalto uit Driebergen op eigen veld verslagen en dat was niet eens onverdiend. ,,Zij waren misschien wat minder in vorm, maar wij speelden ook echt goed.”

Bij de Veenendalers wordt Dalto vaak gezien als ‘het grotere zusje’ en daarom wist Wouter van Steenbergen van te voren al dat het een lastig duel ging worden. De coach weet ook dat Dalto al jarenlang een korfbalbolwerk is en SKF wil -na enkele moeizame jaren- dat ook weer worden. ,,Dat je dan uiteindelijk wint, overtreft alle verwachtingen.”

Na een ruststand van 8-8 sloegen de Veenendalers na de pauze toe. In een kwartier tijd werd een voorsprong gepakt van drie punten en werd het gaatje geslagen. ,,Vooral de dames schoten vandaag met scherp”, aldus een trotse Van Steenbergen. ,,Tien van de zeventien punten werden door hen gemaakt.”

Op het eind kwam Dalto weer terug in de wedstrijd en was het even billen knijpen, maar werd het duel in Veenendaals voordeel beslist; 17-15. ,,Ik ben echt trots op mijn ploeg. Na vorige week hebben zij zich knap hersteld en vandaag echt een goede prestatie neergezet. Als we volgende week winnen van SCO, ontstaat er een gaatje met de onderste ploegen. Dat had van te voren niemand verwacht, maar nu moeten we die mogelijkheid wel gaan benutten. Anders is deze mooie overwinning op Dalto weinig waard geweest.”

Door Jeroen van der Veer

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30