KCD schakelt ook laatste concurrent voor de titel uit

17 februari 2020 om 06:20 Korfbal Deel je nieuws
Met een alles zeggende 24-17 zege op de Eemvogels heeft KCD zich een prachtig perspectief op het kampioenschap geschonken. De ploeg uit Soest had zich vorige week al een slechte dienst bewezen door verrassend van middenmoter SGV te verliezen maar een zege in Steinheim had de spanning in de vierde klasse volledig kunnen terugbrengen. Daar kwam niets van terecht en KCD heeft nu een voorsprong van vier punten met nog vier wedstrijden te gaan. De topper tegen de bezoekers werd met de nodige spanning tegemoet gezien omdat de groen witten hun enige nederlaag dit seizoen uitgerekend tegen de Eemvogels hadden geleden. En toen de bezoekers direct een 0-2 voorsprong namen wist het talrijk opgekomen publiek dat er een lastige klus op het menu stond. Maar de achterstand werd vliegensvlug gerepareerd, waarna de Eemvogels vooral door verdedigende fouten aan KCD-zijde mee konden blijven scoren tot 5-5. Duidelijk was toen al dat de thuisploeg sterker was en bij 9-5 was de eerste stevige tik uitgedeeld. KCD bleef de lakens uitdelen maar verdedigend werden teveel strafworpen weggegeven waardoor bij rust de zaak nog niet gelopen was: 12-8. Die marge bleef in het begin van de tweede helft in tact maar de bezoekers richtten zich op en bij 16-14 was de spanning terug. Een time out van de coaches Kraan en Bakhuizen haalde het ritme er uit en vanaf dat moment was KCD heer en meester in eigen hal. Bij 21-17 was de strijd gestreden en in de slotfase zette KCD met nog drie goals een groot uitroepteken bij een knappe serie overwinningen tegen de drie grote concurrenten voor de titel.