Matig KCD heeft moeite met Rivalen

Korfbal Deel je nieuws

Of koploper KCD nog teveel nagenoot van de belangrijke zege op rivaal Koveni dan wel het zwakke Rivalen wat onderschatte: veel viel er bij de eerste return van dit zaalseizoen in Steinheim niet te genieten. Maar de Doornse korfballers hebben teveel kwaliteit om zich te laten verrassen en dus bleven de punten in eigen huis. Het belangrijkste nieuws kwam feitelijk uit Soest waar runner up Eemvogels Koveni met 19-11 afdroogde waarmee de strijd om de titel opeens een tweestrijd lijkt te worden.

Rivalen had pas vier punten  gehaald en in Doesburg had KCD met 9-25 stevig uitgehaald dus toen er na vijf minuten een 3-1 stand op het scorebord stond leek het een leuk middagje te worden. Dat gevoel werd nog wat versterkt toen het vijf minuten later al 6-2 stond  en bij 9-4 na een kwartier leek het een herhaling van de heenwedstrijd te worden. Maar Rivalen liet zich niet langer zoek spelen, waarbij de ploeg geholpen werd door veel groen witte overtredingen waarbij de bal steeds op de stip belandde. Aanvallend stokte het soms ook wat al bleef de productie op peil en zo was de marge bij rust nog niet geruststellend: 16-10.

Na de rust was het over met de scoringsdrift aan Doornse zijde: na een kwartier had KCD pas drie goals gescoord. Omdat verdedigend de zaak op orde was leverde dat geen schade op (19-12) maar in tegenstelling tot eerdere gevallen van schotloosheid tegen mindere ploegen kwam er nu geen herstel meer. Integendeel, er viel nog maar één goal in het laatste kwartier en die kwam op het conto van de bezoekers waarmee het einde kwam met 19-13.

KCD blijft daarmee koploper gevolgd door Eemvogels op één punt en Arena op drie punten. De komende twee weken met een bezoek aan Arena in Rhenen en Eemvogels op visite in Steinheim zullen naar verwachting deze competitie in een definitieve plooi gooien. Voor de exacte wedstrijdtijden, kijk op www.kcdoorn.nl. Iedereen is welkom om onze groen witte korfballers te komen steunen!

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01