KCD klimt naar de eerste plaats

Korfbal Deel je nieuws

Met een afgetekende 22-11 zege op het onderaan staande Stip pakte KCD zaterdag weer twee punten maar belangrijker was dat koploper Koveni in Rhenen een punt bij Arena liet liggen. Gevolg is nu dat KCD en Koveni gedeeld de leiding hebben, op de voet gevolgd door het Soester Eemvogels. Met Koveni-KCD aanstaande zaterdag op het programma is de spanning in deze vierde klasse om te snijden.

De wedstrijd tegen Stip leek op papier niet al te moeilijk. Dat weerhield een groot aantal supporters niet om Steinheim te bezoeken. In een mooie sfeer greep de thuisploeg –met Birgit Ruitenberg in de basis- de Brabanders direct bij de keel  en na vijf minuten stond er al een 4-1 voorsprong op het scorebord. Die score werd steeds verder uitgebreid en na twintig minuten was de strijd volledig gestreden met een 11-3 op het scorebord. Die was bij rust uitgebouwd naar 16-5 waarbij met name Esmee Bakhuizen het vizier scherp had staan.

Begrijpelijkerwijs had de tweede helft niet veel om het lijf. De concentratie ebde bij KCD weg. Dat kwam ook wel omdat de Brabanders bijzonder veel moeite hadden met scoren. Over de gehele wedstrijd kwamen ze tot slechts enkele veldgoals. De rest van de totaalscore hadden ze te danken aan een bijzonder strak leidende arbiter Sprangers  die de nodige strafworpen toekende, waardoor Stip nog tot 11 goals kwam. KCD scoorde rustig mee waarmee de eindstand op 22-11 kwam en KCD nu –op doelsaldo- de ranglijst voor in elk geval één week mag aanvoeren.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 16 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01