KCD - Arena
KCD - Arena KCD

KCD verrassend koploper na twee wedstrijden in de zaal

2 december 2019 om 06:24 Korfbal Deel je nieuws

KCD is de zaalcompetitie uitstekend gestart. Na een 9-25 zege in Doesburg op het onbekende Rivalen, kwam zaterdag Arena uit Rhenen op bezoek. In de veldcompetitie is deze ploeg koploper in de vierde klasse en de laatste twee thuiswedstrijden had KCD nipt van de Rhenense ploeg verloren, dus de bezoekers waren licht favoriet maar de vele bezoekers kregen een totaal andere wedstrijd te zien. Nadat de ploeg de outfit van de nieuwe sponsor de Wensput had geshowd, ontspon zich een gelijk opgaand begin maar na een minuut of tien nam KCD het heft in handen en dat leidde tot een verdiende 6-3 voorsprong. De laatste tien minuten van de eerste helft vielen de groen witten stil maar de verdediging stond als een huis en gaf geen kans weg. Een goal was niet meer te noteren en zo brak de rust aan met een magere 6-3 die Arena nog alle mogelijkheden op herstel bood.

Die kans werd gegrepen, zo leek het, want de bezoekers scoorden als eerste maar binnen een minuut stelde KCD orde op zaken via twee snelle goals: 8-4. Met het moeilijk scorende vak weer voor de korf leek niets beslist maar blijkbaar had de korte break dat deel van de ploeg goed gedaan want nu vielen ook daar de goals met regelmaat. Verdedigend bleef KCD ijzersterk en wat Arena ook aan trucs toonde om de Doornse aanvalsdrift te smoren: niets hielp. Regelmatig scorend werd een enorme slag geslagen en kregen de bezoekers met 17-8 een meer dan stevige nederlaag aan de broek, waarmee KCD zich nu toch wel verrassend koploper mag noemen.