Afbeelding
Monique van Assem

Aart en Ellen dragen loopgroepen over

21 september 2019 om 14:18 Atletiek

AMERONGEN De loopgroepen van Aart Stigter Running zijn door Aart Stigter en Ellen Abbringh overgedragen aan Marc Cinjee en Bert van de Berg.

Hubert van Zanten

Cinjee is voor de lopers geen onbekende. Hij is al vijf jaar trainer en sinds drie jaar mede-eigenaar van het hardloopcentrum. Van de Berg is er later bijgekomen en inmiddels vormen ze een goed team. De overdracht is dan ook al lang voorbereid, zodat de ruim vijfhonderd lopers gewoon kunnen blijven hardlopen.

,,We hebben heel veel warme reacties mogen ontvangen op het bericht dat we de loopgroepen hebben overgedragen", vertelt Ellen Abbringh. ,,Dankbaar voor wat we hebben neergezet en ons wordt vooral ook wat meer rust gegund." Aart Stigter gaat verder ,,Maar we stoppen niet hoor. De bedrijfstrainingen lopen gewoon door, ik blijf schema's maken en de opleidingen voor de trainers blijft. Ik ga ook een nieuw boek schrijven, een instructieboek voor trainers. De hardloopvakanties blijven wij doen en Ellen is een nieuw bedrijf begonnen en gaat zich nog meer richten op vitaliteits- en leefstijladviezen voor individuen en bedrijven."

STAGE In februari 1994 ging Aart Stigter op trainingsstage naar Marokko. Voor hem was het de voorbereiding om later de limiet te lopen voor deelname aan de EK marathon. ,,De stage was voor toplopers, maar er was nog ruimte over en Ellen, een goede wedstrijdloper, mocht daarom met een vriendin mee. 's Avonds als we op het balkon zaten raakten wij aan de praat en we bleken het goed te vinden samen. Helaas ging Ellen een week eerder weg. Terug in Nederland zocht ik Ellen gelijk weer op en een jaar later zijn we getrouwd."

KAMPIOEN Tijdens de Westland Marathon waaide het te hard waardoor Stigter de limiet voor het EK niet haalde. Omdat het herstel snel ging, deed hij vier weken later mee aan het NK tijdens de Marathon van Rotterdam. ,,Marti ten Kate was de grote favoriet, maar ik hoopte wel op een podiumplaats. Over de helft liepen Marti en ik samen op. De bondscoach vertelde dat er een grote groep achter ons zat. Ik liet mij zakken en kon een beetje rusten in de groep. De groep viel uit elkaar en ik liep weer alleen. Opeens zag ik voor mij een stipje, dat was Marti. Langzaam maar zeker kwam ik dichterbij en op 40 kilometer haalde ik hem zelfs in. Marti ging niet mee en ik liep alleen verder. Juichend kwam ik over de finish. Ik was Nederlands kampioen."

LANZAROTE Stigter en Abbringh wilden graag in Nederlands iets samen organiseren wat er nog niet was. De stage was goed bevallen, maar dat was alleen voor topsporters. Voor recreanten was er eigenlijk niks. Abbringh was eerder samen met haar moeder op vakantie geweest in Lanzarote. Tijdens het hardlopen liep zij langs 'Club La Santa'. ,,Dat zag er fantastisch uit. Alles wat er nodig was, was er. Drie olympische zwembaden, een fitnessruimte, maar vooral een mooie atletiekbaan. Dat zou wat zijn, hardloopvakanties daar naartoe. Het bedenken was makkelijk, de uitvoering was lastiger."

Voor 25 personen tickets reserveren, dat kon alleen als zij zelf voorschoten. ,,Dat risico namen wij en uiteindelijk kwam het allemaal goed. Toen wij ons bewezen hadden, ging het het jaar daarop veel makkelijker. Wij konden ons weer richten op waar wij goed in zijn. Het begeleiden van de sporters. Daarom gaan wij ook gewoon door met de vakanties."

Zaterdag 2 november om 09.30 uur nemen Stigter en Abbringh echt afscheid van alle lopers tijdens een grote afscheidstraining voor alle leden, oud-leden en geïnteresseerden.

advertentie
advertentie