Afbeelding
Pixabay

Heuvelrug

2 januari 2023 om 09:34

Warme plekken

In deze periode is het door de hoge energieprijzen voor veel mensen niet mogelijk om hun huis warm te stoken. Gelukkig is er een aantal plekken waar men naartoe kan om een tijdje in een warme omgeving te vertoeven. In de eerste plaats kunt u tijdens de openingstijden (www.bibliotheekzout.nl/home) terecht in de plaatselijke bibliotheek. Bovendien zijn er in de bibliotheek regelmatig activiteiten in het kader van de Zoute Inval.  Info op www.bibliotheekzout.nl/activteiten.
Verder zijn er ook allerlei inlopen waar u terecht kunt:
Kwintes organiseert inlopen in Driebergen (Oranjelaan 73) en Doorn (Sitiolaan 197). Info over tijden: Driebergen 06 508 969 51, Doorn 06 552 361 63.
In Driebergen kunt u ook terecht bij Buurthuis De Brug (Sperwerkamp 38), waar vele activiteiten georganiseerd worden. Info: 0343 51 03 66.
Er zijn ook regelmatig gezamenlijke maaltijden, waarvoor u zich aan dient te melden. Een paar voorbeelden:
Samen eten in de Binder (Leersum), dinsdag 10 januari, 18.00 uur. Aanmelden (tot 6 januari) 0343 45 40 52.
Verder is er nog Maarsbergen aan tafel (Haarweg achter Dorpskerk): om de week op vrijdag om 16.30 uur. Info en aanmelding: 06 464 628 16.

Proeftraining hockey

Heb je een beperking, maar zou je toch wel eens willen hockeyen? Kom dan op zaterdag 14 januari naar het hockeyveld van DMHC Shinty, Hoofdstraat 21a, Driebergen. Dit is jé kans om gratis mee te doen aan een proeftraining. De training wordt gegeven door Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond en is voor iedereen tussen 8 en 18 jaar.

4Friends! Carnavalsfeest

Onze bowlingavond in november was weer een groot succes! Het was gezellig druk en iedereen beleefde veel plezier aan het bowlen. Op woensdag 18 januari pakken we de draad weer op met een gezellig carnavalsfeest. We komen samen in Vakantiepark het Grote Bos, Hydeparklaan 24 in Doorn. Tijd: 19.00-21.00 uur. Het is een carnavalsfeest met zingen en dansen. LET OP: je mag verkleed komen, maar dat hoeft niet! Het feest is gratis. Als je iets wilt drinken, moet je dat zelf betalen.
Vooraf aanmelden is nodig. Dat kan telefonisch 06 868 985 55 of per mail diana.stalenhoef@samenopdeheuvelrug.nl.
4Friends! is een ontmoetingsinitiatief voor jongvolwassenen tussen 18-40 jaar met een licht verstandelijke beperking.

Ondersteuning dagelijks leven

Kunt u door een ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf doen? Wij snappen dat dit heel vervelend voor u is en helpen u graag verder. Er is veel dat u zelf kunt regelen maar u kunt ook een gesprek aanvragen met een medewerker van de Sociale Dorpsteams. Zij kijken samen met u hoe u kunt worden geholpen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt vele mogelijkheden tot ondersteuning: hulp bij het huishouden; uw mobiliteit in om uw huis; vervoer van en naar uw huis; zo prettig mogelijk wonen in uw huis en andere mensen ontmoeten. De Sociale Dorpsteams helpen u bij het vinden van een oplossing en denken met u mee.

Onze medewerkers weten ook veel van onderwerpen als jeugdhulp, opvoeding, welzijn en ouderenzorg. En ze hebben veel kennis over lokale vrijwilligers en organisaties. U krijgt een afspraak met een medewerker die de juiste ervaring heeft voor uw situatie. Als het nodig is zorgen wij dat u extra hulp of ondersteuning krijgt. We helpen u ook als de afgesproken hulp of ondersteuning niet op gang komt. Alle situaties zijn uniek, dus u krijgt hulp die bij u past. U kunt contact opnemen op werkdagen van 09.00-13.00 uur op 0343 56 58 00.

Ondersteuning Mantelzorgers

Een mantelzorger verleent onbetaalde, intensieve zorg aan een (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevende. Ondersteuning van mantelzorgers is belangrijk om de vaak moeilijke taak vol te houden. Mantelzorgers kunnen ondersteuning krijgen van de Sociale Dorpsteams, wanneer de zorgvrager in onze gemeente woont. Het kan gaan om informatie en advies, maar ook om hulp bij regeltaken of het inschakelen van mantelzorgvrijwilligers om de zorgtaken tijdelijk over te nemen. Zij willen graag weten of de mantelzorger de zorg vol kan houden en welke ondersteuning zij hierin nodig hebben. De Sociale Dorpsteams zijn dagelijks van 09.00-13.00 uur telefonisch bereikbaar op (0343) 56 58 00.
Op www.samenopdeheuvelrug.nl/mantelzorg vindt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Amerongen

Inloop ‘FFjeeikwijt’  

De inloop ‘FFjeeikwijt’ is een initiatief van een aantal inwoners van Amerongen. Iedereen zit wel eens met een vraag, een klacht, wil gewoon wel eens zijn verhaal kwijt of heeft behoefte aan een gesprek. Maar waar kun je daarmee terecht? Je wilt graag een klankbord hebben. Precies hiervoor is de inloop ‘FFjeeikwijt’: een laagdrempelige inloop waar u zomaar kunt binnenlopen en u gehoor vindt voor uw klacht of verhaal. Op dinsdag 10 januari is er weer een inloop, van 14.00-15.00 uur in de centrale hal van Allemanswaard. Gastheren zijn René de Gelder en Frank Zuydwijk.  De inloop wordt om de week gehouden.

Leersum

Achter De Kaap

Iedere week ploft Nieuwsblad De Kaap op de deurmat. Elke vrijdag vindt een bespreking plaats van het nieuws dat de dag ervoor in De Kaap stond. Tijd en plaats: om 10.30-12.00 uur in De Binder aan de Hoflaan. Het is interessant voor de inwoners van Leersum om ‘hun’ nieuws te bespreken. Heeft u vragen of wilt u informatie toegestuurd krijgen, mail dan naar achterdekaap@gmail.com. U dient zich van tevoren op dit mailadres op te geven.

Maarn

Spruit Café

Om de week op vrijdag (even weken) van 10.00-12.00 uur is in het Dorpshuis het Spruit Café Maarn geopend. Ouders/verzorgers kunnen er koffie drinken terwijl hun kinderen binnen of buiten spelen. Af en toe is er een extra activiteit zoals knutselen of een dansworkshop. Het Spruit Café Maarn is een initiatief van betrokken ouders voor (aanstaande) (groot-)ouders, verzorgers en kinderen van 0-4 jaar uit Maarn en omliggende dorpen. Aangesloten bij Landelijk Netwerk Mama Cafés. Meer info op https://www.facebook.com/spruitcafemaarn.

Afbeelding
Afbeelding