Het Bosbad wordt op mooie zomerdagen druk bezocht
Het Bosbad wordt op mooie zomerdagen druk bezocht Bron: Bosbad Leersum

Praat mee over toekomst het Bosbad

23 november 2022 om 13:56

Vóór en dóór Leersum, wil het bestuur

LEERSUM Het bestuur van Stichting Bosbad Leersum nodigt Leersumers en andere geïnteresseerden uit de omgeving uit voor een inspiratieavond over de toekomst van het openluchtbad in Leersum. Op woensdag 30 november is iedereen welkom om mee te praten.


Wilco Willemse

Afgelopen seizoen bestond het Bosbad 50 jaar. ,,Een moment om bij stil te staan, maar juist ook om vooruit te kijken”, meent Joke van Putten van het stichtingsbestuur. ,,Het Bosbad moet natuurlijk nog járen blijven bestaan, maar we staan best voor wat uitdagingen. Als bestuur nemen we de aanwezige mee in een korte terugblik en delen we ook onze plannen voor de komende jaren. We hebben basisschoolleerlingen uit Leersum gevraagd hoe het Bosbad van hun dromen er uit ziet. Dat hebben ze gedaan in mooie verhalen en tekeningen die we zeker delen met de aanwezigen.”

VOOR EN DOOR LEERSUM Met die aanwezigen wil het bestuur dan ook brainstormen over de toekomst. Van Putten: ,,We nemen een voorbeeld aan het traject wat het bestuur van Stichting De Binder Bindt heeft gelopen. Vóór en dóór Leersum, met als doel een grote betrokkenheid bij en een gevoel van ‘eigenaarschap’ van Leersumers voor het Bosbad. Dat heeft in De Binder goed uitgepakt en we hopen dat zoiets ook voor het Bosbad mogelijk is. We zijn dan ook heel blij dat Joëlle Staps, de eerste voorzitter van De Binder Bindt, met ons meedenkt en de avond samen met onze voorzitter Jan Overweel leidt.”


WAT HAALBAAR IS ,,We hopen die avond veel goede ideeën op te halen”, vervolgt Van Putten. ,,Het bestuur neemt die ideeën dan mee en kijkt wat haalbaar is in de nabije of verdere toekomst. Wie weet zijn er wel geïnteresseerden die alvast mee willen kijken, dat zou geweldig zijn. Op 8 februari koppelen we dat dan weer terug op een tweede bijeenkomst.”

De bijeenkomst start woensdag 30 november om 19.00 uur in De Binder.