Winnaar van de tentoonstelling, deze prachtnon van Wim Huisman scoorde de maximale 95 punten
Winnaar van de tentoonstelling, deze prachtnon van Wim Huisman scoorde de maximale 95 punten Wilco Willemse

Vogeltjesweek in Leersum: Prachtnon wint vogelshow van De Volière

24 november 2022 om 15:56 Dieren

LEERSUM Week 46, dat is in Leersum van oudsher de Vogeltjesweek. Vogelvereniging De Volière houdt dan een vogeltentoonstelling. Dit jaar was de tentoonstelling flink bezet. Waren er in 2019 nog 183 vogels te bewonderen, dit jaar konden bezoekers kijken naar 260 showvogels. Ook het ledenaantal van de vereniging is dit jaar flink gegroeid. Voorzitter Stephan Goes, zelf meervoudig Nederlands en Wereldkampioen met zijn zilverbekjes, kijkt tevreden terug op een mooie Vogeltjesweek.

Op dinsdag kwamen de kwekers hun vogels brengen naar Leersum. Na een dagje acclimatiseren stond woensdag de jurering op het programma. Goes: ,,Twintig kwekers hadden hun vogels ingezonden. In drie categorieën, kanaries, tropische vogels en parkieten, waren 25 soorten vertegenwoordigd. Heel divers en het niveau was dit jaar heel hoog. De winnende vogel haalde het maximum van 95 punten.” Donderdag, vrijdag en zaterdag was de tentoonstelling open voor publiek, honderden mensen kwamen kijken naar de verzamelde siervogels.

PRACHTNON Dit jaar was een prachtnon van Wim Huisman uit Scherpenzeel de mooiste van de show: ,,Een prachtig resultaat”, meent Goes oprecht. ,,Ik heb jaren zelf gewonnen hier, maar vind het voor de show hartstikke mooi  dat Wim dit keer wint. Het is geweldig om dit niveau binnen de club te hebben. Dat geldt ook voor de winnaars in de andere categorieën, Ton van Schaik bij de parkieten en Theo Westrenen bij de kanaries. Allemaal topresultaten waar de kwekers trots op mogen zijn.”

NIEUWE LEDEN Rond week 46 groeide de club snel: ,,We schreven 15 nieuwe leden in, samen met onze 35 zijn dat er nu dus 50. Dat maakt onze vereniging weer levensvatbaar. Voor andere clubs in de regio werd dat steeds moeilijker en we zijn blij dat we die leden nu een plek bij ons kunnen geven.”