vlnr: Angelique en Bob Feld - van den Berg, Jaap en Janny van den Berg
vlnr: Angelique en Bob Feld - van den Berg, Jaap en Janny van den Berg Paul Schroeder

Derde generatie zet Van den Berg's Rijwielspeciaalzaak voort

23 juni 2021 om 08:40

HEUVELRUG Bob en Angelique Feld zetten als derde generatie het familiebedrijf Van den Berg's Rijwielspeciaalzaak aan de Amersfoortseweg in Doorn voort. Begin dit jaar namen zij het over van Angeliques ouders, Janny en Jaap van den Berg, die de zaak 42 jaar runden.


Angeliques grootvader, Jan van den Berg, startte de rijwielhandel met fietsenmakerij in 1935 met het degelijke fietsenmerk Gazelle en met de allereerste racefietsen. Angelique: ,,Mijn opa had niet heel veel vertrouwen in de racefietsen en zei tegen zijn klanten: ‘die moet je niet kopen, want daar zak je zo doorheen’, zo grappig!”


FIETSEN IS 'HOT' De fietsenwereld veranderde enorm de afgelopen 85 jaar. Fietsen is ‘hot’. De winkel staat tegenwoordig vol met e-bikes, stads-, race-, transport-, mama-, en kinderfietsen van populaire merken als Koga, Cortina, Flyer, Gazelle en Giant. Angelique: ,,We hebben voor elke klant een geschikte fiets. Bakfietsen voor ouders met kleine kinderen, racefietsen voor fanaten, toerbikes voor sportievelingen en woon-werkfietsen voor forenzen.” Daarnaast heeft de winkel een groot assortiment aan fietsaccessoires zoals onderdelen, kinderzitjes, manden, tassen, regen- en wielrenkleding en een fietsenverhuur.


De vader en moeder van Angelique namen de zaak in 1977 over en maakten de opkomst van de elektrische fiets mee. Angelique leerde van hen alles over het vak en doet de verkoop samen met Bob, Hendrik, Patrick, Paul, Pepijn en Mona. Bob runt de werkplaats met de andere fietsenmakers Patrick, Pepijn en Paul. Hij heeft een aangeboren talent om dingen te maken. “Alles wat mijn ogen zien, maken mijn handen."

Bob en Angelique, beiden nu ruim 15 jaar in de zaak, zetten het bedrijf nu voort met een nieuwe opzet. De website en de winkel ondergingen een metamorfose. De winkel heeft een hedendaagse uitstraling en een relaxte setting om een nieuwe fiets uit te kiezen. Angelique en de verkoopmedewerkers showen hun klanten aan een grote koffietafel op een computerscherm de nieuwste modellen of stellen met de klant hun eigen bike naar wens samen.


HAAL- EN BRENGSERVICE Klanten komen vanuit de wijde omgeving naar Van den Berg voor de goede service en garantie. Er is een gratis haal- en brengservice voor klanten uit Wijk bij Duurstede. Angelique: ,,Daarmee kunnen we de service en garantie voor onze klanten in Wijk gewoon voortzetten. We sloten ons filiaal daar onlangs om ons te focussen op de winkel in Doorn nu mijn ouders zijn gestopt.”


VAN DEN BERGBORREL Klanten die afscheid willen nemen van Jaap en Janny van den Berg die nu van hun welverdiende pensioen genieten, zijn van harte welkom op de ‘Van den Bergborrel’ na de zomervakantie. ,,Wij hopen op een grote opkomst, ook van onze klanten uit Wijk, om kennis te maken met de vernieuwde winkel en het team in Doorn.”


w vandenbergfietsen.nl