Jos en Jolanda delen soep uit aan bewoners en hulpverleners.
Jos en Jolanda delen soep uit aan bewoners en hulpverleners. Wilco Willemse

130 liter soep voor Leersum

24 juni 2021 om 07:25

'Precies wat we nodig hebben'

LEERSUM De vrijwilligers van Dorpssoep Leersum hebben dinsdag gedaan waar ze goed in zijn: soep koken voor Leersumers! In de zwaar getroffen noordelijke helft van Leersum deelden zij een verse groentesoep uit aan bewoners en hulpverleners. Wethouder Hans Waaldijk en dominee Pieter Goedendorp sloten bij de actie aan en deelden soep uit voor de Johanneskerk aan de Lomboklaan, een plek die zwaar gehavend is.


Wilco Willemse

,,Alles hier is indrukwekkend”, vertelt Hans Waaldijk. ,,Wat hier afgelopen vrijdag is gebeurd, hoe het getroffen gebied er uit ziet, maar ook wat er nu al voor elkaar is gekregen. En dan zo’n initiatief als soep uitdelen, dat is zo simpel maar zo doeltreffend. Precies wat nu nodig is.”


OMARD Jolanda Boersma van Dorpssoep Leersum is blij iets te kunnen doen: ,,Eén van de vrijwilligers kwam met het idee en dat hebben we meteen omarmd. Bij het pannenkoekenhuis mochten we de keuken gebruiken, de slager heeft vlees beschikbaar gesteld en andere sponsoren zorgden voor de rest van de ingrediënten. Zo maken we samen een lekkere soep.”


KIPPENVEL Boomverzorgers, ambulancepersoneel, politie, maar ook bewoners van het gebied doen zich tegoed aan heerlijke soep. ,,Het kippenvel staat dik op m’n armen, wat een mooi initiatief!”, aldus een ambulancebroeder.


Bewoners van een zwaar beschadigd huis noemen de soepactie ,,Hartverwarmend en precies wat we nodig hebben, dit geeft ons weer energie!”


Later op de dag brengt Dorpssoep Leersum ook een pan soep bij de brandweerkazerne, waar een oefenavond gepland is. Ook de boswachters van staatsbosbeheer worden niet vergeten. Dorpssoep Leersum: Waar een klein dorp groot in kan zijn…