Dennis van Ravenswaaij en Robert Bokx kijken uit naar de opening van het seizoen bij LTV Maarn op 3 juli.
Dennis van Ravenswaaij en Robert Bokx kijken uit naar de opening van het seizoen bij LTV Maarn op 3 juli. Monique José Timmermans

LTV Maarn helemaal klaar voor zomer

22 juni 2021 om 07:24

Vernieuwd park en nieuw bestuur

MAARN Er is vorig jaar hard gewerkt aan de renovatie van het tennispark aan de Planetenbaan in Maarn. Het canada tenn is van de tennisbanen geveegd en vervangen door gravel. De hekken en het eromheen liggende tegelwerk zijn vernieuwd, ledverlichting is aangelegd en een deel van de tribune is nu terras. Alles bij elkaar oogt het geheel fris en nieuw en zijn op maandagavond nagenoeg alle banen bezet. Ook op de twee padelbanen vliegen de ballen heen en weer.


Monique José Timmermans

Dennis van Ravenswaaij kijkt vanaf het terras in zijn rol als voorzitter tevreden rond. ,,Er is echt veel tot stand gebracht ook binnen de vereniging zelf. Met een nieuw kleiner bestuur en een task force van 12 mensen ter ondersteuning zijn we op volle sterkte om het bestuur dat zich voor de vernieuwing sterk heeft gemaakt op te volgen. Ook in de commissies is veel nieuw bloed toegetreden. We hebben zin in het seizoen dat we op zaterdag 3 juli met een feestelijk tintje openen.”


DYNAMIEK Het is niet de eerste voorzitterspositie die Van Ravenswaaij bekleedt in Maarn. Eerder was hij voorzitter van voetbalvereniging SVMM. ,,Daar was ik destijds betrokken vanwege mijn kinderen die voetballen, zelf ben ik een tennisser. De verenigingen verschillen enorm van elkaar en hebben een heel andere dynamiek. Bij SVMM speelt jeugd de boventoon, zij vormen veruit de grootste groep leden. Bij LTV Maarn is het andersom, de zestigplussers zijn bijvoorbeeld buitengewoon actief.”

Dankzij de verjonging in Maarn komen er steeds meer leden in de leeftijdsgroep 25-40 jaar. ,,Het ledenbestand groeit harder dan het landelijk gemiddelde en daar zijn we heel blij mee”, vertelt Robert Bokx, secretaris van LTV Maarn. ,,We doen er veel aan om mensen snel wegwijs te maken binnen de vereniging en helpen bij het leren kennen van andere leden.”


PADEL Een andere aanjager van het succes is het padellen. Deze voor Nederland relatief nieuwe sport is populair bij tennissers die een nieuwe uitdaging zoeken. ,,Spelers die zich op tennisvlak niet meer kunnen verbeteren qua niveau, hebben bij padel weer alle kansen. Het is een snel en tactisch spel omdat de wanden rond de baan ook gebruikt worden. Aangezien het laagdrempelig en minder blessuregevoelig is, spreekt het ook niet-tennissers aan. Nu er ook bij verenigingen in omliggende dorpen padelbanen zijn, worden er onderlinge wedstrijden georganiseerd.”


TOERNOOIEN Het blijkt een succes om toernooitjes te organiseren waarvoor mensen niet de hele week vrij hoeven houden. ,,Daarom zijn we in gesprek met andere tennisverenigingen om een vergelijkbaar concept op te zetten voor de tennissers. Zo kun je het speelaanbod voor teams en individuele spelers vergroten en het geeft reuring op de clubs, dat maakt een vereniging levendig”, aldus Van Ravenswaaij die in dergelijke initiatieven een belangrijke stap naar een gezonde toekomst ziet.


Nu kijken de heren eerst uit naar de openingsdag op 3 juli. ,,Met zulke mooie gravelbanen is het thema ‘Roland Garros’ - een Frans tintje dus - op het complex aan de Planetenbaan. Leden en belangstellenden zijn welkom om langs te komen.”

w        [www.ltvmaarn.nl