Afbeelding
Lisette Advokaat-Lagerweij

'Wie dakpannen nodig heeft, kan ze komen halen'

23 juni 2021 om 13:17

LEERSUM De Leersumse Lisette Advokaat-Lagerweij heeft zondagochtend een sympathiek hulpaanbod gedeeld via Facebook. Ze biedt dakpannen aan aan Leersumers die deze na het noodweer van afgelopen vrijdag kunnen gebruiken. ,,Wij hebben hier heel veel pannen liggen. Mocht je er een paar nodig hebben dan mag je die komen halen”, schrijft Advokaat-Lagerweij.

De Leersumse benadrukt dat de dakpannen er niet voor zijn om doorverkocht te worden. ,,Verkopen kunnen wij ze zelf ook wel. Ze zijn er alleen om mensen te kunnen helpen die nu schade hebben en een paar pannen nodig hebben.”


Nog enige tijd problemen met internet en telefonie in Leersum

LEERSUM Inwoners van Leersum kunnen nog wel even last hebben van geen of slecht internet of telefonie als gevolg van het verwoestende noodweer van afgelopen vrijdag. Dat meldt de gemeente Utrechtse Heuvelrug maandagmiddag. ,,Helaas liggen in Leersum veel internet- en telefoonleidingen van Ziggo & KPN uit de grond. Het kost enige tijd voordat deze leidingen weer hersteld zijn", aldus de gemeente.


'Bossen zijn levens- gevaarlijk'

HEUVELRUG De bossen rondom Leersum zijn te gevaarlijk om de komende dagen te betreden. Dit meldt het Utrechts Landschap naar aanleiding van de zware storm die over Leersum trok vrijdagmiddag. ,,Door het noodweer zijn hier levensgevaarlijke situaties ontstaan”, luidt het bericht. Het Utrechts Landschap beheert het Breeveen, de Dartheide en de Hoge Ginkel in de buurt van Leersum. ,,De waarschuwing geldt in ieder geval voor de komende dagen.”


Straatverlichting continu aan

LEERSUM De straatverlichting in Leersum brandt momenteel dag en nacht. ,,Dat is bewust”, laat de gemeente weten. ,,Netbeheerder Stedin is bezig om na de storm de straatverlichting in Leersum te herstellen. U hoeft dus geen meldingen meer door te geven over de straatverlichting.”

Afbeelding