De ijskar van Doe Maarn Mee maakte onder meer een stop bij de speeltuin van woonbuurt De Pol.
De ijskar van Doe Maarn Mee maakte onder meer een stop bij de speeltuin van woonbuurt De Pol. Hanny van Eerden

Doe Maarn Mee inhoudelijk gestart

22 juni 2021 om 07:35

Publieke aftrap met 'coole' smaakmaker

MAARN-MAARSBERGEN Inwoners van Maarn en Maarsbergen konden zich zaterdag op diverse locaties nader informeren tijdens de aftrap van Doe Maarn Mee. Smaakmaker was daarbij een ijskar, die de diverse papillen alvast moest prikkelen. Ook flyerden in fel gekleurde pakken gestoken tieners de startboodschap binnen hun dorp.


Hanny van Eerden

De ijskar trok publiek op De Pol, in het Maarnse centrum, bij de sportvelden en de Koeheuvels, en bij de Dorpskerk Maarsbergen en De Marezhof. Doe Maarn Mee is niet alleen belangrijk voor nu, maar ook voor later, volgens Saskia Mulder, buurtbewoner van De Pol. „De online bijeenkomst van 23 juni heeft mijn interesse. Ik wil weten wat er speelt, maar ook - zodra nodig - inbreng kunnen geven. De omvang van de Sporthal en lokale mogelijkheden voor zaalhockey zijn wat mij betreft van belang, maar er zijn meer zaken die qua toekomstbestendigheid aandacht behoeven. We moeten nu met z’n allen de tijd nemen om hierover goed na te denken.” Zoon Tygo van Kervel (8) heeft het in Maarn naar zijn zin en sluit zich hierbij volmondig aan. Ook hij wil graag weten wat de online bijeenkomst van Doe Maarn Mee inhoudt. Behoud van groen, basisscholen en sportaccommodaties, maar ook gezondheid, blijken intussen overal al onderwerpen van belang te zijn binnen Maarn en Maarsbergen. Ook is een focus op betaalbaar wonen niet het laatste punt op de agenda.


KRITIEK De organisatie van Doe Maarn Mee kreeg ook kritiek toegespeeld. De vragen en opmerkingen waren gestoeld op ervaringen uit het verleden. Zo meldde een lokale senior dat ‘het geloof in sprookjes was verdwenen'. Iedere reden om mee te doen is echter goed, volgens Sanne Botterweg van Urban Sync. „Zingeving, community en ontspanning zorgen er bijvoorbeeld voor dat we gezond leven en vitaal oud worden”, pareert zij. „Daar heeft de gemeente ook belang bij. We moeten dus gezamenlijk optrekken; dat is veel krachtiger. Het gaat hier om een co-creatie. We hebben intussen al meer dan vijftig inwoners van vijftien lokale organisaties gesproken en gezamenlijk grondig bekeken, hoe we het proces het beste kunnen inrichten. Nu moeten we met z'n allen inhoudelijk van start gaan. We weten al best veel, maar niets ligt definitief vast. Zo zijn de Doe Maarn Mee thema's bedoeld om te ontdekken wat iedereen bindt en in welke mate. Er is perspectief voor iedereen. Hoe meer inwoners meedoen, des te groter de kans dat deze dorpen een goede toekomst tegemoet gaan.”

Zij adviseert inwoners om snel te de nieuwe site te bezoeken en zich daarnaast te abonneren op de nieuwsbrief. „Raadpleeg allereerst de betrokken routekaart”, voegt zij daaraan toe.


TOEKOMSTIGE GENERATIES Joaz Berkman (11) geeft te kennen vast van plan te zijn om de online bijeenkomst bij te wonen. „Ik leef hier”, zegt hij. „Als iedereen kan meedoen, dan doe ik dat zeker. Ik wil bovendien later, als ik volwassen ben, gaan wonen in Maarn of Maarsbergen. Dus ik vind Doe Maarn Mee belangrijk.” Hij beraadt zich nog over zijn eventuele input. De belangstelling van zus Leah (5) is hiermee gewekt. Zij krijgt de indruk dat het een ‘coole' online bijeenkomst kan worden, zeker nu zij bij de aftrap al meteen haar favoriete blauwe ‘smurfenijs' krijgt aangereikt. Vader Lennart kan vooralsnog geen uitsluitsel geven over het daarmee verband houdende langer opblijven, maar hij lacht; dat biedt vast perspectief.


Meer informatie: www.doemaarnmee.nl. Mail voor vragen naar info@doemaarnmee.nl of whatsapp of bel naar: 085 - 0470114.