Heuvelrug

18 juni 2021 om 11:14

Eindelijk…

Eindelijk zomer! Eindelijk een eind aan veel coronamaatregelen! Eindelijk mooi weer! Het ziet er naar uit dat we een mooie zomer tegemoet gaan waarin steeds meer mogelijk is en we weer veel meer kunnen doen. Wij wensen u in ieder geval fijne zomermaanden toe.

Ondersteuning Mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen ondersteuning krijgen van de Sociale Dorpsteams wanneer de zorgvrager in onze gemeente woont.

Het kan gaan om informatie en advies, maar ook om hulp bij regeltaken of het inschakelen van mantelzorgvrijwilligers om de zorgtaken tijdelijk over te nemen. Zij willen graag weten of de mantelzorger de zorg vol kan houden en welke ondersteuning zij hierin nodig hebben.

De consulenten van de Sociale Dorpsteams gaan bij ieder gesprek met een inwoner ook in gesprek met de mantelzorger. Wat er nodig is kan voor iedere mantelzorger anders zijn: het is 'maatwerk'.

De Sociale Dorpsteams zijn dagelijks van 09.00-13.00 uur telefonisch bereikbaar op (0343) 56 58 00.

Vrijwilligersvacaturebank

Als u op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kijk dan eens in onze vrijwilligersvacaturebank: www.heuvelrug.nl/vacaturebank.

QuaRijn, locatie Het Zonnehuis in Doorn is op zoek naar begeleiders bij uitstapjes.

Het kan weer: elke laatste dinsdag van de maand maken we een uitstapje met een aantal bewoners van de afdeling Kaapse Bos. Dit kan een wandeling zijn in een leuke omgeving, een museumbezoek of gezellig een terrasje pakken. De vrijwilliger begeleidt een bewoner die in een rolstoel zit en zorgt er samen met de medewerker(s) voor dat de bewoners een fijne middag hebben.

Meer informatie is te vinden op: www.heuvelrug.nl/vacaturebank. Is uw organisatie op zoek naar een vrijwilliger? U kunt uw vacature aanmelden voor de vacaturebank met een formulier dat u vindt op www.heuvelrug.nl/vacaturebank.

Belbus

Wanneer vervoer voor u een probleem is en u niet altijd met hulp van familie of vrienden op pad kunt, dan is de Belbus de oplossing! De Belbus vervoert mensen die minder mobiel zijn in en tussen de plaatsen Doorn, Driebergen-Rijsenburg en Maarn-Maarsbergen. De kosten zijn: binnen de woonplaats € 2,- (enkel) en € 4,- (retour), buiten de woonplaats € 4,- (enkel) en € 8,- (retour).

Wij bieden ook een 16-strippenkaart, hiermee ontvangt u 16 strippen van € 2,- voor € 30,-. Uw voordeel: € 2,-.

U kunt de strippenkaart bij de planners aanvragen. U betaalt de strippenkaart aan de chauffeur van de belbus. De kaart is na datum van afgifte 2 jaar geldig.

Wilt u gebruik maken van de Belbus? Bel dan één werkdag van tevoren met de planner: 0343 52 30 04, tussen 08.30-11.30 uur.

De Belbus kan ook nog vrijwillige chauffeurs en bijrijders gebruiken.

Belangstelling? Neem dan contact op met: a.barendregt@meanderomnium.nl of bel 06 251 237 92.

Jongerenruimtes

Onze jongerenruimtes: DJOI Driebergen, Fort Doorn, The Lounge Leersum en Time-Out Amerongen zijn weer beperkt open met aangepaste openingstijden. Via de social mediakanalen zoals Instagram en Facebook informeren zij wekelijks over de activiteiten die kunnen plaatsvinden. Wil je meer weten? Kijk op www.jongerenwerkheuvelrug.nl.

Samen op de Heuvelrug

Kent u de website www.samenopdeheuvelrug.nl? Op deze website vindt u allerlei nuttige informatie over: WMO, huishoudelijke hulp, jeugdhulp, geldzaken, vrijwilligerswerk, mantelzorg, vervoer, de Sociale Dorpsteams en nog veel meer informatie over welzijn.

Hulp voor ouderen, zieken, mensen met een beperking (WMO)

De WMO houdt zich bezig met de volgende onderwerpen: hulp bij het huishouden, uw mobiliteit in en om uw huis, vervoer van en naar uw huis, zo prettig mogelijk wonen in uw huis, andere mensen ontmoeten. Heeft u vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het Sociale Dorpsteam.

De Sociale Dorpsteams zijn dagelijks van 09.00-13.00 uur telefonisch bereikbaar op (0343) 56 58 00. Ook zijn er inloopspreekuren: Amerongen/Overberg: Allemanswaard, Allemanswaard 15, dinsdag van 14.00–16.00 uur; Doorn: Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2, donderdag van 10.00-12.00 uur; Driebergen-Rijsenburg: Bibliotheek, Hoofdstraat 164, woensdag 9.30-12.30uur.

Huiswerkplekken

Zoek je een rustige plek om je huiswerk te maken? Kom dan naar de huiswerkplekken in Fort Doorn of DJOI Driebergen.

In Doorn kun je terecht op dinsdag en donderdag van 15.30-17.00 uur. Je moet je wel vooraf aanmelden. Jongerenruimte Fort Doorn ligt aan de Wijngaardsesteeg 1A. Meer informatie en aanmelden bij Gloria: 06 533 591 90 of via Instagram: @Fort_doorn of @gloria_jongerenwerkeruh.

Bij DJOI in Driebergen kun je terecht op woensdag van 14.00-15.15 uur. Het adres is: Engweg 24e. Ook hier moet je je vooraf aanmelden bij: Aimad 06 868 180 88/ aimad.ezanagui@samenopdeheuvelrug.nl of Femke 06 823 260 81/ femke.jacobsen@samenopdeheuvelrug.nl.

De huiswerkplekken zijn bestemd voor leerlingen van 9–14 jaar.

Hulp bij schulden

Op www.samenopdeheuvelrug.nl vindt u veel nuttige informatie, onder meer over hulp bij schulden. SchuldHulpMaatje (www.schuldhulpmaatje.nlwww.schuldhulpmaatje.nl) biedt hulp bij het op orde brengen van uw administratie of bij budgetteren en biedt ondersteuning als u een traject van schuldsanering doorloopt.

Bij Humanitas (www.humanitas.nl/themas/thuis-administratie) kunt u ook terecht met vragen over schulden, hulp bij het aanpakken van (beginnende) schulden of vragen over uw administratie.

Nog veel meer informatie over hulp bij schulden vindt u op www.samenopdeheuvelrug.nl/geldzaken.

Leersum

Achter De Kaap

De bijeenkomsten van Achter de Kaap zijn weer van start gegaan. Elke vrijdag vindt er weer een bespreking plaats van het nieuws dat de dag ervoor in De Kaap stond.

Tijd en plaats: om 10.30-12.00 uur in De Binder. Het is interessant voor de inwoners van Leersum om ‘hun' nieuws te bespreken. Heeft u vragen of wilt u informatie toegestuurd krijgen, mail dan naar achterdekaap@gmail.com. U dient zich van tevoren op dit mailadres op te geven, dit om de ruimte coronaproof te kunnen inrichten.