Wethouder Chantal Broekhuis
Wethouder Chantal Broekhuis John de Vries

Wethouder komt met ‘routekaart’ Doe Maarn Mee

14 april 2021 om 14:39

HEUVELRUG De voorbereidingen voor een nieuwe multifunctionele accommodatie in Maarn gaan nog vóór de zomer opnieuw van start. Dat zegt wethouder Chantal Broekhuis (CDA), die zich niet herkent in het beeld dat drie deelnemers deze week schetsen over de participatie rond de toekomstige dorpsvoorzieningen. Ze kondigt aan de gemeenteraad over een maand te zullen bijpraten over de recente ontwikkelingen.


Michiel Schaaij

Bij die gelegenheid wil Broekhuis ook een routekaart presenteren, die samen met een aantal betrokken partijen uit Maarn is opgesteld. Nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar moeten flinke stappen worden gezet. ,,Ook de twee basisscholen vragen daarom”, aldus de wethouder. Omdat ze eerst met de Heuvelrugpolitiek wil praten, wil ze inhoudelijk niet reageren op de beschuldigingen in de brief van inwoners Ruud Hartvelt, Dennis van Ravenswaaij en Jan Wester.


VERWIJT Wel zegt Broekhuis dat ze het verwijt van ,,een gebrek aan tegenmacht” onterecht vindt. ,,In december ben ik in de gemeenteraad nog stevig aan de tand gevoeld over het proces van co-creatie in Maarn. Over tegenmacht gesproken! Dat is democratie.” Volgens de wethouder is het nu tijd om vooruit te kijken. ,,We moeten vaart maken met de nieuwe voorzieningen én met de woningbouw.”

Broekhuis wil geen commentaar geven op de opmerkelijke beschuldiging dat het college een extern recherchebureau zou hebben ingeschakeld, om uit te zoeken of gemeenteraadsleden informatie hebben gelekt naar inwoners. Volgens de brief van Hartvelt, Van Ravenswaaij en Wester zou er sprake zijn geweest van een intimiderend onderzoek op het privé-adres van inwoners.


STILZWIJGEN Maar de wethouder hult zich daarover in stilzwijgen. ,,Daar mag ik geen uitspraken over doen”, zegt ze. De andere leden van het Heuvelrugcollege scharen zich achter wethouder Broekhuis. In een schriftelijke verklaring schrijven ze: ,,We gaan er nu in de krant niet verder inhoudelijk op in.” Ook zij willen liever vooruit kijken en verwijzen naar de raadsbijeenkomst in mei. ,,Dat is het moment waarop verder gesproken wordt over de co-creatie Doe Maarn Mee.”