V.l.n.r.: Jessica Delibas, Ronald Hensen, Martin Suurbach en Maaike Willemse.
V.l.n.r.: Jessica Delibas, Ronald Hensen, Martin Suurbach en Maaike Willemse. MARJOLEIN THIJSE

Voor iedereen een [passende] hypotheek

24 maart 2021 om 11:08

De plannen van het nieuwe kabinet ten aanzien van woningbouw zijn ambitieus. De VVD wil meer woningbouw realiseren door middel van landelijke sturing. Ze willen meer betaalbare woningen in heel Nederland. Bovendien staan ze voor het wegnemen van barrières bij het afsluiten of wijzigen van een hypotheek: meer mogelijkheden voor zzp'ers, verzilverhypotheken voor senioren en meer hypotheekruimte voor mensen met een studieschuld.

Ronald Hensen is franchisenemer en adviseur bij De Hypotheker in Houten. De Hypotheker bestaat al ruim 36 jaar in Nederland, waarvan 25 jaar een vestiging in Houten. Ronald is in 2005 ingestapt. Hij heeft een kundig team om zich heen en werkt samen met meer dan 40 hypotheekverstrekkers, zodat voor iedereen een passende oplossing te vinden is.

STARTERS Ronald beaamt dat het voor starters op dit moment moeilijk is een woning te vinden: ,,Starters van nu wonen langer thuis. Dat kan ook niet anders, want huren is lastig, maar kopen ook. Er zijn weinig woningen beschikbaar, bovendien zijn starterswoningen duur. Hoewel het voor starters niet makkelijk is, is het niet onmogelijk om te kopen. Met hulp van ouders bijvoorbeeld, door borg te staan of hun eigen hypotheek te verhogen waardoor ze een schenking of lening kunnen verstrekken.”

DUURZAAM ADVIES Vanwege de krappe woningmarkt op dit moment, is duurzaamheid een belangrijk thema voor Ronald en zijn team. Ze krijgen veel vragen over het benutten van de overwaarde van een woning voor een verbouwing. ,,De gemeente Houten heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wij ook. In een adviesgesprek nemen we altijd de voordelen van verduurzaming mee. Je kunt energie besparen met de juiste isolatie, glas en bijvoorbeeld zonnepanelen." Wanneer is het rendabel en wat is de investering? Belangrijke onderdelen van een compleet advies. Als je van plan bent je huis te verduurzamen, is het handig om informatie in te winnen bij De Hypotheker Houten. Voor verduurzaming kun je onder andere extra lenen tot € 9.000,- euro.

De Hypotheker is gevestigd aan De Molen 6a in Houten. In hetzelfde pand is Hiele & Dalsem Makelaardij. ,,Wij werken met elkaar samen en dat is heel prettig. Vragen over taxaties leg ik bij hen neer en andersom krijg ik de vragen over hypotheken en de mogelijkheden daarin”, aldus Ronald. Meer informatie vind je op hypotheker.nl