Jaques van Oostrum, voorzitter van Larsheim, opent de padelbanen.
Jaques van Oostrum, voorzitter van Larsheim, opent de padelbanen. Sylvia Groener

Nu ook
[padel] bij Larsheim

24 maart 2021 om 11:08

,,De reacties van de bestaande leden op de metamorfose van hun park zijn erg positief', aldus voorzitter Jacques van Oostrum. ,,En we hebben zelfs al nieuwe padelleden mogen inschrijven toen de banen nog niet eens af waren. Dus dat belooft veel goeds.” Het bestuur van Larsheim zet in op padel ter verbreding van het aanbod van de club om daarmee nieuwe en ook jongere leden te trekken. ,,De coronacrisis was voor tennisclubs gunstig, omdat buiten sporten voor het grootste deel door mocht gaan. Ons leverde dat al zestig nieuwe leden op. Van diverse clubs in de regio die al een paar jaar padel aanbieden, horen we dat ze het aantal padelbanen gaan verdubbelen. Dus qua timing zitten we goed. We vinden het echt een verrijking van ons park, dat verder een prachtige upgrade onderging.”

Padel is een racketsport met kenmerken van zowel tennis als squash, die buiten in een speciale padelkooi met glazen wanden vooral in dubbels wordt gespeeld. David Zwart is als voorzitter van de padelcommissie natuurlijk enthousiast over het spelletje: ,,Het is heel actief en dynamisch, maar tegelijkertijd erg laagdrempelig. Je hebt minder techniek nodig dan bij tennis, minder kans op blessures dus je kunt het tot op hoge leeftijd blijven spelen.” Hij geniet van het eindresultaat na een jaar van voorbereidingen: ,,Het park is beter toegankelijk door bredere paden, alle banen liggen veel meer in het zicht en we kunnen meer publiek kwijt. Dat is leuk want we hopen binnenkort zoveel padelleden te hebben dat we mee kunnen draaien in de competitie. Zelf heb ik me daarvoor al aangemeld, al blijf ik ook tennissen.” De club heeft een padeltrainer klaarstaan, met een optie op een tweede: ,,Iedereen kan in april en mei zonder enige verplichting padel bij ons komen uitproberen. We stellen gratis rackets ter beschikking en geven de deelnemers een korte uitleg over de spelregels. En verder is het gáán en genieten.” De rackets zijn gesponsord door PadelTotaal en het Leersumse bedrijf Comcoach.nl van Henk Groener, de internationaal succesvolle handbalbondscoach.

Arie de Boom was vanuit Larsheim verantwoordelijk voor de uitvoering van het padel- en renovatieproject. ,,De vernieuwing en uitbreiding van het park verliep zo voorspoedig dat het eerder dan verwacht werd opgeleverd.” Larsheim Tennis & Padel bedankt de gemeente en Bosbad Leersum voor de soepele samenwerking. ,,We hebben zelfs een strook grond van het Bosbad ter beschikking gekregen, zodat we het park optimaal konden inrichten. Dat was fantastisch." De Boom speelde onlangs zijn eerste spelletje padel en vond het erg leuk: ,,Het is heel intensief en levendig. Met tenniservaring pik je het zo op, al moet je even wennen aan het iets kleinere racket en de ballen die via de wanden komen. Ik ga het zeker vaker doen!”