Als tiener droomde Christel van der Gun al van haar eigen dansschool.
Als tiener droomde Christel van der Gun al van haar eigen dansschool. Stardance Studio's

Stardance divers aanbod [danslessen]

24 maart 2021 om 11:08

Inmiddels is ze al 23 jaar de eigenaresse van Stardance Studio’s in Houten. Deze dansstudio heeft een divers aanbod aan dans- beweging- en musicallessen.

Christel: ,,Je kunt hier terecht voor dans en beweging voor alle leeftijden en niveaus.” Het lesaanbod varieert van jazz en pilates tot klassiek ballet en hiphop, allesbehalve stijldansen. Er zijn ook lessen voor jongens. Christel: ,,Kinderen, tieners maar ook volwassenen moeten al zoveel tegenwoordig. Laat dit een plek zijn waar iedereen zich kan uiten, ontspannen, genieten van beweging en muziek en even niets hoeft.”

,,Het merendeel is om plezier te geven, maar als je meer wilt dan kunnen we je daar ook bij helpen.” Zo zijn er bij Stardance voorbereidingsklassen voor een dans- of musicalacademie. Christel vertelt dat veel leerlingen na deze voorbereidingsklassen en de auditie doorstromen naar deze academies.

TONEELERVARING De docenten hebben een dansacademie afgerond en bijna allemaal hebben ze ook zelf op het toneel gestaan. Zij geven lessen die bij hun deskundigheid passen. ,,We zetten ze in op hun eigen expertise, want tap is bijvoorbeeld heel anders dan urban.” Veel van hen zijn oud-leerlingen.

Elke leerling bij Stardance treedt om het jaar op in het theater. Het ene jaar de kinderen, het andere jaar de (jong) volwassenen ,,Juist in deze coronatijd willen wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat alle leerlingen dit jaar kunnen optreden, natuurlijk aangepast, in Theater aan de Slinger. Zodat ze allemaal kunnen shinen en iets hebben om naar toe te werken en leven.”

Vanwege de coronapandemie zijn de lessen na de winterperiode weer buiten op de Weteringhoek. Een aantal lessen zijn onder een overkapping. Bij slecht weer gaan de lessen onder de overkapping buiten door en zijn de andere online. ,,Ik ben blij dat we buiten les kunnen geven en blij met onze buren die dit mogelijk maken. Als we weer naar binnen kunnen, dan is het ook veilig, want het ventilatiesysteem is coronaproof en de ramen en deuren kunnen open.”

Geïnteresseerden kunnen twee gratis proeflessen volgen. Zodra de lessen weer binnen mogen worden gegeven komt er een speciale lezersaanbieding op onderstaande site te staan.

Meer informatie: Stardance Studio’s, Hefbrug 2 in Houten, www.stardance.nl info@stardance.nl, T: 030-638 15 01