Salina van Gelder
Salina van Gelder Karin Tim-Mijland

Fitness, leefstijladviezen voor vrouwen

24 maart 2021 om 11:08

HOUTEN Sportclub Curves Houten biedt fitness alleen voor vrouwen. Een workout bij Curves duurt in totaal 30 minuten en is een afwisseling van cardio- en krachttraining op verschillende apparaten met als slot rek- en strekoefeningen. Eigenaresse Salina van Gelder: ,,Nu is wel gebleken hoe belangrijk het is om je lichaam op pijl te houden. Krachttraining en cardio-oefeningen zijn daarvoor heel belangrijk. Krachttraining versterkt de spieren en gewrichten. En spierweefsel verbrandt meer Kcal. Je wil meer spierweefsel hebben dan vet.”

WORKOUTS In de fitnesszaal staan hydraulische apparaten. Tijdens de workouts lopen er altijd één of twee coaches in het circuit. Zij moedigen aan, corrigeren of remmen af. De begeleiders hebben verschillende achtergronden, zo zijn er een fysiotherapeut en een diëtiste. Leden worden niet alleen geholpen met oefeningen maar ontvangen ook leefstijl- en voedingsadviezen: ,,Wij nemen je aan de hand mee om daar langzaam verandering in aan te brengen.”

PERSOONLIJK Als iemand de eerste keer komt sporten, bespreekt een coach het persoonlijke doel van de sporter, de gezondheid en de sportervaring. Daarna volgt een figuuranalyse: ,,We meten, wegen en bepalen het vetpercentage en de spiermassa. We proberen mensen te motiveren deze analyse elke maand te doen.”

Tijdens deze lockdown is er tijdelijk een goedkoper lidmaatschap voor mensen die het online programma Fit Vanuit Huis willen volgen.

Meer informatie: www.curves.nl of telefonisch 030-638 40 80.