s.v. Spirit werd in 2017 'sportvereniging van het jaar'
s.v. Spirit werd in 2017 'sportvereniging van het jaar' s.v. Spirit

SV Spirit zoekt bestuursleden

23 maart 2021 om 09:05

DRIEBERGEN Bij de Driebergse omnisportvereniging sv Spirit is ruimte voor nieuwe bestuursleden, waaronder een voorzitter. Kandidaten hoeven geen lid van de vereniging te zijn, maar hebben bij voorkeur wel affiniteit met de lokale sport.


SV Spirit is een inspirerende omnisportvereniging met zo'n zeshonderd leden, onderverdeeld in zeven afdelingen. Doel van de vereniging is om een zo breed mogelijk sportaanbod te bieden tegen een zo laag mogelijke contributie. Hiermee kunnen zoveel mogelijk mensen op voornamelijk recreatieve wijze sporten. Ook de hieruit voortvloeiende sociale contacten zijn tekenend voor de sfeer van deze vereniging, die zijn oorsprong al kent uit 1908 met de oprichting van Sparta, enkele jaren later gevolgd door RAP.

Om de contributie zo laag mogelijk te kunnen houden, bestaat het gehele bestuur uit vrijwilligers. De continuïteit van het bestuur is al jaren geborgd met vier bestuursleden en vier bestuursondersteuners. Vanwege het vertrek van de huidige voorzitter, worden ook kandidaten voor de voorzittersfunctie gezocht. De voorzitter hoeft niet per se zelf lid van de vereniging te zijn, maar van hem of haar wordt onder meer verwacht: een proactieve houding, kan snel en adequaat reageren op vragen richting bestuur en omgekeerd, kan delegeren richting andere bestuursleden, bestuursondersteuners en afdelingsleiders, kennis van de lokale sportsituatie, vervult een boegbeeldfunctie voor de vereniging.

Interesse in deze vrijwilligersfunctie? Mail dan naar bestuur@svspirit.nl

Op www.spirit.nl is meer informatie te vinden over de vereniging.