Kees Vink (links) en Dennis van Dijk van Sport & Health Workout.
Kees Vink (links) en Dennis van Dijk van Sport & Health Workout. Gizella Komondy

Topaccommodatie en locatie voor Sport & Health Workout

25 maart 2021 om 18:33

LEERSUM Sport & Health Workout is verhuisd van Amerongen naar Sport- en Cultuurcentrum De Binder in Leersum. Het nieuwe sportcentrum op de bovenverdieping is ruim, licht en coronaproof door de hoge ruimtes en een goed ventilatiesysteem. Eigenaren Dennis van Dijk en Kees Vink kunnen niet wachten om al hun leden weer te verwelkomen.


Dennis: ,,Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. We zijn zeven maanden dicht geweest en we moesten het pand in Amerongen verlaten. Het zoeken van een nieuw onderkomen midden in de pandemie is natuurlijk verre van ideaal, door alle onzekerheden. Wanneer mag je weer volledig open? Redden we het tot die tijd? Waar vind je een ruime accommodatie op een goede locatie?"


Kees: ,,Uiteindelijk heeft het heel goed uitgepakt. Ik sprak Wilco Willemse, de beheerder van De Binder. Hij zag kansen voor een betere exploitatie als de bibliotheek naar beneden verkast en wij de bovenverdieping huren.” Binnen no-time was het rond. De nieuwe locatie heeft veel voordelen. ,,De ruimte en het licht zijn fantastisch! Ook de locatie in het centrum van Leersum is top.”


TROUWE LEDEN Begin december begon de verbouwing, 2 januari was alles klaar. Dennis: ,,Helaas ging half december de tweede lockdown in, dat heeft ons veel leden gekost. Dubbel pech dus." Toch blijven Van Dijk en Vink optimistisch, want veel klanten blijven hun sportclub steunen. ,,Daar zijn we uiteraard heel blij mee, want zo houden we het vol. Deze trouwe leden zijn onze redding.”

Dennis van Dijk en Kees Vink willen in het nieuwe pand ook starten met een nieuw concept. Kees: ,,We willen van een sportcentrum waar je werkt aan je gezondheid, toe naar een gezondheidscentrum waar je (ook) kan sporten. Mensen gaan sporten om gezonder te leven of af te vallen. Sporten in een sportschool is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van, maar zestig procent van het resultaat zit ‘m in je leven thuis. Eet je de juiste dingen om af te vallen? Beweeg je genoeg? En drink je voldoende? Eet je voldoende om genoeg energie te houden? We gaan al onze (nieuwe) leden maximaal ondersteunen in een gezonde levensstijl.”

De crisis heeft Kees en Dennis lang genoeg geduurd. ,,De Haagse politiek vindt ons een deel van het probleem. Ze maken daar een grote denkfout. Sportscholen, fitnesscentra en healthclubs zijn juist een deel van de oplossing! We helpen mensen fit te blijven en af te vallen en werken dus aan hun weerstand. Juist nu heel belangrijk! We kijken er naar uit om onze klanten binnenkort te verwelkomen in onze nieuwe, inspirerende healthclub. Gelukkig kunnen we sportactiviteiten op onze buitenterrassen aanbieden."