Marjolein van Belle startte begin 2019 het gezondheidscentrum Sansoma in Doorn.
Marjolein van Belle startte begin 2019 het gezondheidscentrum Sansoma in Doorn. P. Hettema

Levenlust en vitaliteit door core energetica

25 maart 2021 om 18:29

DOORN Marjolein van Belle startte begin 2019 het gezondheidscentrum Sansoma in Doorn. Door de coronamaatregelen kan ze haar vaste lasten niet meer betalen en moet haar droombedrijf verkopen. ,,Ik heb er veel slapeloze nachten van gehad, maar Sansoma blijft bestaan en dat is het belangrijkste.”


Marjolein richtte een gezondheidscentrum op voor verschillende aanbieders van lichaamsgerichte therapieën, workshops en behandelingen. Ze investeerde veel in het pand. Een jaar na de opening moest ze sluiten vanwege de 1e lockdown. Zonder inkomsten kon ze de vaste lasten niet meer betalen. ,,Mijn droombedrijf was kapot en het dreigende faillissement baarde me zorgen. Gezondheid is voor mij erg belangrijk en ik vroeg me af: is dit nog gezond voor mij? Het antwoord was nee.” Uiteindelijk neemt ze een moeilijke beslissing. Ze verkoopt haar bedrijf waardoor het kan blijven bestaan. ,,Ik moest mijn eigen ego opzij zetten, maar Sansoma wordt nu liefdevol voortgezet en daar ben ik blij om.”


Marjolein, die als core energetisch therapeut werkt, zet haar eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie Bellein voort in Cothen. ,,Ik help mensen die burn-out zijn of gezondheidsklachten hebben of vastlopen in hun leven, werk of relatie. Psychologen en psychotherapeuten praten met mensen, ik wil juist dat mensen niet denken maar voelen. Kinderen maken keuzes op basis van wat goed voelt. Als we ouder worden, leren we af om naar onze intuïtie te luisteren en gaan overal over denken. Door weer te gaan voelen, realiseren mensen zich waarom ze iets doen en vragen zich af: wil ik dit? Als je meer luistert naar je lichaam, voel je wat je écht wilt, wat je belangrijk vindt en welke beslissingen je ten diepste wilt nemen.”


BELLEIN ACADEMIE Naast haar praktijk zette Marjolein ook de Bellein Academie op en de edelstenenwinkel Rockinn in Doorn. Ze is en blijft ondernemer. Op de academie geeft ze workshops en trainingen om het lichaamsbewustzijn te vergroten. ,,Er is veel behoefte aan." Naast de individuele sessies verdiept de jaartraining de persoonlijke ontwikkeling. ,,Steeds meer psychologen zien het ook: praten alleen helpt niet. Met core energetica zet je je levensenergie in beweging en vergroot je je vitaliteit en levenslust. Het is het verschil tussen overleven of leven. Mensen zijn enthousiast over de resultaten. In één jaar tijd zijn de jaartrainingen verdubbeld.” Marjolein is trots dat ze nog steeds haar weg vindt in deze tijd en werk doet dat mensen laat opbloeien. ,,Ik heb bewondering voor de moed en de eerlijkheid van mensen die écht volgens hun passie gaan leven. Dan denk ik: wat ben jij een mooi mens! Dat maakt me blij.”